Tomaš: Nezakonito imenovanje Subotića na mjesto rukovodećeg u Domu zdravlja

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš tvrdi da imenovanje doktora Bojana Subotića za vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja nije urađeno u skladu sa zakonom, jer odbornici skupštinske većini nisu dobili neophodno mišljenje od Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite. Takođe, načelnik navodi da je prije osam dana poslao zahtjev rukovodsvu Skupštine opštine Prnjavor za održavanjem vanredne sjednice u vezi situacije u preduzeću „Ribnjak“, ali da još nije dobio odgovor.

Razrješenje Svjetlane Malić sa mjesta direktora Doma zdravlja, i imenovanje DNS-ovog odbornika Bojana Subotića na mjesto vršioca dužnosti u ovoj zdravstvenoj ustanovi nije urađeno u skladu sa zakonskim propisima, tvrdi načelnik Darko Tomaš. On kaže da je o ovoj promjeni moralo biti blagovremeno obavješteno Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite. U prilog ovoj tvrdnji, Tomaš je obrazložio zaključak Okružnog privrednog suda u Banjaluci, kojom se nalaže Skupštini opštine da u roku od odam dana dostave zahtjev Ministarstvu zdravlja za promjenom rukovodećih u Domu zdravlja. Međutim nadležni iz Skupštine to nisu blagovremno uradili, navodi Tomaš.

Tomaš navodi da je nova skupštinska većina tek juče poslala zahtjev Okružnom privrednom sudu za saglasnost, i da Ministrastvo ne može naknadno izadavti saglasnost, već se sve mora ponovo vratiti u Skupštinu opštine.

Načelnik je ovom prilikom govorio i o sazivanju vanredne sjednice prnjavorskog Parlemnta na kojoj bi se raspravljalo o situaciji u preduzeću “Ribnjak”.

Tomaš je rekao da je upravo zbog pokretanja teme o stanju u “Ribanjaku” na sjednici Skupštine u martu, izgubio skupštinsku većinu. Istakao je da neznanje stoji iza svih propusta nove skupštinske većine, i da zbog toga najviše trpe koalicioni partneri SDS-a.

TVK3

8 Comments

 1. Pa bolja mu je plata tu nego da radi kao doktor a imaće i manje radnih obaveza. Ne vidim šta je sporno u tome?

 2. Ako nekome ističe mandat to znači da sa datumom isteka mandata ta osoba više ne može da obavlja funkciju na kojoj se nalazi, kako će neko kome danas ističe mandat sutra potpisati neki pravni akt, da li je taj akt važeći, zar treba tražiti dozvolu da se smijeni neko kome je istekao mandat, to u stvari i nije smjena…

 3. Sva sreca pa SNSD radi sve po zakonu i pravilima, postujuci sve procedure.
  Malo sutra.
  Bespotrebno dizanje tenzije i pokusaj Nacelnika da poboljsa svoju poziciju dok mu je clanstvo nezadovoljno.
  Za Ribnjak… niti je sta uradio, niti namjerava, ali koristi za prepucavanje.
  Samo jako!

  • Sve ono sto Snsd-e ne predlozi i ne podrzava je protuzakonito stvarno ste najgori olos.

  • Sanja! Pa Travić je proglasio svoju kliku da je večinski vlasnik u Ribnjaku! Šta je materet Načelnik tu mogao! Ništa! Ajd napiši nešto šta je mogao podžaću te životami!!

   • Nije tu gradonacelnik mogao nista,a kako bi mogao ako i sam gradonacelnik na nekom drugom mjestu nesto opljacka.A i kako da uradi nesto protiv Travica kada je i sam Travic podrska gradonacelniku.Gradonacelniku je vaznija njegova funkcija od cijelog Prnjavora i gradjana mozes biti najveci olos ali ako ga podrzavas ma ti si gospodin.Neki dan kaze da nebi doslo do problema u Ribnjaku da je imao vecinu u Skupstini pa onda kaze to su krivi pojedini tajkuni.Zasto nije rekao koji su to tajkuni.Ja da sam na Tomasevom mjestu ako bi znao i htio nesto da spasim,ali to nesmijem da uradim zbog vecine ili nekih tajkuna podnio bih ostavku.A sta on radi bori se da pridobije i najveci olos kako bi samo ostao na vlasti dobio jos jedan mandat.Sanji izvinjenje sto sam umjesto nje dao svoje misljenje.

 4. Da postoji provođenje zakona pola SNSD-a bi bilo iz rešetaka. Nazalost ne postoji pa tako i ovo.

  • Ovu odluku o imenovanju je kreirao jadikal Dr Kondo! Čudi me da je promašio!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*