Tomaš: Nemam namjeru da preuzmem ribnjak, treba vratiti imovinu države

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao je da nema namjeru da preuzme ribnjak u ovoj opštini, već smatra da imovinu države treba vratiti u vlasništvo Republike Srpske.

Tomaš je istakao da se ni on ni Milorad Dodik ne bore da privatizuju ribnjak, već to čine neki ljudi bliski Miladinu Staniću, šefu Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske koji je danas u Parlamentu rekao kako “Tomaš ni Dodik nisu kvalifikovani da kažu da mogu nešto kupiti i od toga napraviti posao”.

– Mi smo stali na put tome da se to ne uradi, da se ne dese nikakve kriminalne radnje kakve su se dešavale sa nekim drugim preduzećima u Prnjavoru. Razumijem revolt Stanića, ali o njemu sve znaju građani Prnjavora pa i Republike Srpske, najbolje govore njegovi izborni rezultati koje ostvaruje – rekao je Tomaš na konferenciji za novinare.

Tomaš je dodao da se bore da državna zemlja i svojina moraju ostati u vlasništvu države i da svaki pojedinac koji je to uradio na nezakonit način i uknjižio tu zemlju na ribnjak treba odgovarati, a tu zemlju, odnosno imovinu države treba vratiti u vlasništvo Republike.

Tomaš je napomenuo da su građani opštine Prnjavor najbolje pokazali Staniću gdje mu je mjesto 2018. godine kada je kao kandidat za narodnog poslanika dobio dva i po puta manje glasova od njega.

Prema njegovim riječima, o Staniću najbolje govore sve zatvorene firme u Prnjavoru koje je privatizovao, u kojima su nekada radile hiljade radnika, a danas su zatvorene kapije.

– To govori o Miladinu Staniću na najbolji mogući način – zaključio je Tomaš.

SRNA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*