Tomaš: Na području Prnjavora situacija sa korona virusom pod kontrolom

Tačno godinu dana nakon što je u Republici Srpskoj registrovan prvi slučaj zaraze korona virusom, na području opštine Prnjavor bilans je sljedeći – 981 zaraženih lica i 73 preminulih. Na sjednici Štaba za vanredne situacije, potvrđene su sve mjere koje je juče donio Republički štab za vanredne situacije, a koje se između ostalog odnose na broj lica koji borave u ugostiteljskim objektima, te zabranu muzike uživo u ovim objektima.

Na području opštine Prnjavor trenutno ima 47 aktivnih slučajeva zaraze korona virusom, a pod zdravstvenim nadzorom je 71 lice. Situacija je pod kontrolom, poručuje načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, koji je i komandant Štaba za vanredne situacije.

“Mi smo danas se sastali i sa ciljem da potvrdimo one mjere koje je donio Republički štab za vanredne situacije. Oni su juče jednim dijelom i pooštrili mjere, koje su javnosti već bile poznate i dali lokalnim zajednicama mogućnosti da možemo donijeti samo restriktivnije mjere u nekim segmentima, ukoliko smatramo da su važne. Ne možemo donijeti blaže mjere od onih koje je donio Republički štab, ali mi cijenimo da je trenutna situacija u Prnjavoru mnoga bolja nego što je u nekim drugim lokalnim zajednicama, kao što je između osatlog i Banja Luka”, kaže načelnik opštine Prnjavor i komandant Štaba za vanredne situacije Prnjavor Darko Tomaš.

Prema zaključku Republičkog štaba za vanredne situacije, svaka opština vrši svoje procjene o stanju u školama. U zavisnosti od situacije, i od škole do škole zavisiće da li će određena škola preći na online nastavu. Tomaš poručuje da na području Prnjavora, odvijanje nastave se nastavlja kao i do sada.

“Nema u Prnjavoru izraženih slučaja i trenda povećanja broja zaraženih. Nijedna mjera neće biti restriktivnija od one koje je donio Republički štab. Čak, mi smatramo da kada govorimo o području opštine Prnjavor i mjerama koje je donio Republički štab, u pojedinim segmentima, one su preoštre”, kaže Tomaš.

Sa sjednice Štaba u Prnjаvoru preporučeno je svim građanima, da po principu lične odgovornosti poštuju mjere koje su na snazi, kako bi se što prije suzbilo širenje korona virusom i spriječio veći broj zaraženih lica.

Izvor: TV K3
Foto: Aleksandar Atić

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*