Tenzije u Crvenom krstu u Prnjavoru

Zdravko Kozarević podneo je ostavku na funkciju predsednika Crvenog krsta u Prnjavoru, nezadovoljan novim prostorom.

ZGRADA-CRVENI-KRST

Za razliku od Kozarevića, koji nije hteo javno da govori o razlozima napuštanja CK, sekretar ove organizacije Đurađ Stojčić kaže da je bivši predsednik “nezadovoljan zato što nisu ostali na starom mestu u kući koju je Opština prodala, te smatra da je udaljenost nove lokacije od centra grada prevelika”.

-Ja smatram da je nova lokacija prihvatljiva, da odgovara našim potrebama, ima veliki plac ispred zgrade i druge uslove za rad. Nismo oštećeni time, a nove prostorije nisu loše rešenje – kazao je Stojčić. On je posle sednice Skupštine Crvenog krsta rekao da se ipak većina u ovoj organizaciji od opšteg interesa zalaže za prenos novih prostorija 12,5 kvadrata u njihovo trajno vlasništvo.

Prethodno je Crveni krst u Prnjavoru koristio dotrajalu kuću od 150 kvadrata koju je Opština prodala po približno istoj ceni (170.000 KM) za koju su kupljene nove prostorije. Pojedini odbornici u Skupštini opštine, od kojih su iz Crvenog krsta zatražili pomoć, smatraju da u ovoj organizaciji nisu oštećeni po pitanju statusa službenih prostorija. Opština Prnjavor navodno je bila vlasnik prethodnog objekta i placa, a Crveni krst korisnik bivših, kao i novih prostorija.

Ostali smo uskraćeni za objašnjenje ove situacije u opštinskoj upravi zato što se načelnik Siniša Gatarić nije javljao na naše pozive. Međutim, Lazo Spasojević, kojeg je Skupština prnjavorskog Crvenog krsta imenovala za novog predsednika, obrazložio je da se njegove kolege plaše za svoj status u novom objektu jer su dobili rešenja o privremenom, a ne trajnom smeštaju.

-Sada nemamo problem, to je činjenica ali eventualnom promenom vlasti moguće je da nam uzmu nove prostorije – kazao je Spasojević.

IMENOVANJA
Skupština CK Prnjavor izabrala je Bogoljuba Sančanina za potpredsednika. Time je kompletirano novo rukovodstvo ove organizacije.

M.Pilipović – Blic

 

1 Comment

  1. Ja ne vidim gdje je problem? Nove prostorije, i sve bolje, nova lokacija. Sta je problem? Ljudi moji pa bilo je vrijeme da se promjeni ono. Bas su uslovi bili uzas. Idem dati krv i zaledim se dok cekam. Sve pohvale i jedva cekam nove prostorije koje nisu preko svijeta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*