Tegeltija: Pomoć opštini u rješavanju vodosnabdijevanja i uređenju poslovne zone

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je da će Savjet ministara pomoći opštini Prnjavor u rješavanju vodosnabdijevanja, odgovarajućim međunarodnim finansiranjem, i u uređenju poslovne zone Vijaka do koje je potrebno izgraditi određenu infrastrukturu.

Tegeltija je, nakon sastanka sa načelnikom opštine Prnjavor Darkom Tomašem, naglasio da Savjet ministara lokalnim zajednicama može pomoći u nekim oblastima za koje su nadležni. “Mi ćemo ponajviše biti partner u Prnjavoru da bude riješeno pitanje vodosnabdijevanja u okviru odgovarajućeg međunarodnog finansiranja, gdje bi opština Prnjavor uspjela da riješi jedan od većih problema, da što većem broju građana bude dostupno vodosnabdijevanje, ali i sistem kanalizacione mreže”, rekao je Tegeltija.

On je istakao da je jedan od važnih projekata i uređenje poslovne zone do koje je potrebno izgraditi određenu infrastrukturu, dok je problem snabdijevanja električnom energijom u nadležnosti preduzeća “Elektroprivreda Republike Srpske”. “Nadam se da ćemo do kraja 2021. godine svjedočiti još većem broju radnih mjesta u Prnjavoru i realizaciji nekih projekata o kojima smo danas razgovarali”, naveo je Tegeltija. Predsjedavajući Savjeta ministara rekao je da je danas čuo da je opština Prnjavor stabilna lokalna zajednica koja ima svoj razvojni program i ciljeve, ali kao i svaka lokalna zajednica ima određenih problema koji treba da budu riješeni.

“Dobro je da imamo ovako dobru i stabilnu lokalnu zajednicu kakav je Prnjavor, gdje su nas upoznali o tome da je njihov nivo duga oko devet odsto izvornih prihoda. Vrlo je mali broj lokalnih zajednica koje imaju tako mali nivo kreditnog zaduženja, a opština Prnjavor zaista ulaže i gradi”, istakao je Tegeltija. On je naglasio da uspjeh Republike Srpske zavisi od uspjeha lokalne zajednice zbog čega mu je cilj da posjeti veći broj lokalnih zajednica, da razgovara sa načelnicima o trenutnom stanju, problemima i o tome šta se zajednički može uraditi na tome da se poboljšava tamo gdje je potrebno. “U Prnjavoru imamo i dobru saradnju sa načelnikom opštine Darkom Tomašem. Ono što dogovorimo znamo da će biti realizovano i da neće biti problema da bude realizovan svaki projekat odobren opštini Prnjavor”, rekao je Tegeltija. On je istakao i da je danas u Prnjavoru kako bi dao podršku načelniku Tomašu u svjetlu posljednjih dešavanjima sa promjenom skupštinske većine. “To je neko ko je dobio fer i korektno izbore sa svojom skupštinskom većinom. Promjene se dešavaju, ali moja podrška načelniku da radi svoj posao, da sa svojom upravom radi šta je potrebno, a oni koji imaju potrebu da mijenjaju stranačke dresove neka to rade i pravdaju pred javnošću i građanima Prnjavora”, rekao je Tegeltija. Tegeltija je ponovio da opština Prnjavor ima ogromnu podršku Vlade Republike Srpske i predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović.

SRNA

2 Comments

  1. Kakva zona kakvi bakraci,dao go pack zemlju da pravi halu a nisu htjeli da prave na svojoj ukradenoj od standarda…stari pogon je citav u privatnom vlasnistvu….e zmijo zmijo

  2. Kojim novim radnim mjestima ce se svjedociti do kraja 2021? Jos cete ubacivati ljudi u komunalna preduzeca i opstinske institucije?
    Ili racunate na to da date jos zemljista u bescijenje u “industrijskoj zoni” pa da se tu presele vec postojece firme koje drze radnike zvanicno na minimalcu?
    Uvijek me odusevi kako smislite novi nacin za kradju novca pred izbore. Ovaj put je prica o vodosnadbjevanju koja nije nista drugo nego skupljanje glasova pred opste izbore. Ocekujem da ce i realizacija i zavrsetak bar dijela radova bas da se poklopi sa izbornom kampanjom.

    Samo jako!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*