Takmičenje osnovaca u poznavanju pokrata Crvenog krsta

Prnjavorski Crveni krst organizovao je danas takmičenje učenika osnovnih škola u poznavanju pokreta Crvenog krsta .Najbolja ekipa bila je OŠ “Ivo Andrić” iz Kulaša koja za 7 dana  putuje na regionalno takmičenje u Kotor Varoš a potom ,kroz mjesec dana i na republičko na Palama.Drugoplasirani su OŠ “Miloš Crnjanski” iz Potočana a treće mjesto pripalo je školi “Meša Selimović” iz Lišnje

 

Radi se o tradicionalnoj sada već dvije decenije dugoj aktivnosti organizovanja takmičenja u poznavanju pokreta crvenog krsta. 14-godišnja Nedjeljka Dragojević iz OŠ “Miloš Crnjanski” iz Potočana drugu godinu dolazi na takmičenje a uspješna je volonterka već pet godina.

NA takmičenju iz poznavanja pokreta Crvenog krsta učestvuju učenici  6 prnjavorskih škola.Jedna od njih je  i Gorana Živanić ,učenica 8.razreda OŠ “Sveti Savo” iz Gornjih Smrtića.

   

Opštinska organizacija Crvenog krsta svoje snažno uporište ima među najmlađim prnjavorčanima.Rado se odazivaju svim akcijama,učestvuju,skupljaju,apeluju I na kraju se  nauče- humanosti.

Prnjavorski Crveni krst jedan od najbolje organizovavnih u okruženju,tokom godine ima niz aktivnosti – 4 akcije dobrovoljnog darivaja krvi ,dobro poznatu akciju “Pomozi da pomognemo”,takmičenje u poznavanju pokreta Crvenog krsta kao i “Misli mine”  te kurs iz Prve pomoći  za polaznike –vozače.Tu je i nezaobilazni i svakodnevni rad sa podmadkom i omladinom a sve u cilju omasovljavanja i produbljivanja humne misije.

TV K3

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*