Takmičenje o nacionalnim manjinama 22. februar

U Prnjavoru je danas potpisan memorandum o saradnji u oblasti promocije, podrške i učenja o nacionalnim manjinama u osnovnim školama, između opštine Prnjavor, Saveza nacionalnih manjina RS i osnovnih škola sa područja opštine Prnjavor. Potpisivanje memoranduma je dio aktivnosti u realizaciji projekta “Promocija edukativnih sadržaja o nacionalnim manjinama u osnovnoškolskom obrazovanju”.

Opština Prnjavor organizovaće takmičenje pod nazivom “Jačanje zaštite nacionalnih manjina u BiH”, koje će se održati 22. februara naredne godine. Načelnik opštine Darko Tomaš razgovarao je sa direktorima osnovnih škola o dinamici i toku priprema za takmičenje. Potpisan je i memorandum o saradnji u oblasti promocije, podrške i učenja o nacionalnim manjinama u osnovnim školama.

Nakon potpisivanja memoranduma, dogovoreno je da domaćin takmičenja, na kome će se predstaviti tradicija, kultura i običaji nacionalnih manjina sa ovog prostora bude prnjavorska osnovna škola “Nikola Tesla”. Projekat je u pripremi, a zaduženja su podijeljena direktorima osnovnih škola.

Predsjednik Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske, Franjo Rover ističe da Savez i udruženja nacionalnih manjina stoje na raspolaganju osnovnim školama za potrebne informacije i pomoć oko organizovanja takmičenja o poznavanju nacionalnih manjina.

Na kraju sastanka dogovoreno je da bude održan još jedan sastanak Organizacionog odbora do kraja tekuće godine, tačnije 22.decembra.

Izvor: TV K3 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*