Sutra otvaranje za saobraćaj dionice auto-puta

Dionica auto-puta “9. januar” /Banjaluka-Doboj/ od Mahovljana do Drugovića, duga 10 kilometara, svečano će sutra biti otvorena za saobraćaj, u prisustvu predstavnika političkog, javnog i kulturnog života Republike Srpske i Srbije, te gostiju iz regiona i građana Srpske.

Svečano otvaranje ove dionice na relaciji Banjaluka-Prnjavor predviđeno je u 14.00 časova, najavljeno je iz preduzeća “Autoputevi Republike Srpske”.

Iz ovog preduzeća navode da su odlučili da novoizgrađenu dionicu puste u saobraćaj i prije završetka kompletne dionice od Banjaluke do Prnjavora, da bi vozačima bilo olakšano putovanje na ovoj relaciji, imajući u vidu da će izbjeći vožnju magistralnim putem preko prevoja Tutnjevac kojim je kretanje u zimskim uslovima posebno problematično.

Otvaranjem ove dionice u upotrebu se vraća i petlja “Mahovljani”, što će smanjiti saobraćajne gužve u centru Laktaša.

Kompletna dionica od Banjaluke do Prnjavora biće duga oko 35 kilometara.

Prošle godine u saobraćaj je puštena dionica auto-puta “9. januar” od Doboja do Prnjavora u dužini od oko 36 kilometara.

Direktor Javnog preduzeća “Autoputevi Republike Srpske” Dušan Topić izjavio je ranije Srni da ugovorena vrijednost za izgradnju dionice Prnjavor-Doboj iznosi 180 miliona evra, a od Prnjavora do Mahovljana 158 miliona evra.

“Na proljeće naredne godine trebalo bi da u potpunosti završimo izgradnju autoputa `9. januar`, što bi bilo od ogromnog značaja za Republiku Srpsku. Radove izvodimo planiranom dinamikom, bez bilo kakvih problema”, dodao je Topić.

SRNA

2 Comments

  1. Пут је одличан! Недостају саобраћајни знаци из правца Бања Луке, потребно је поставити знак и написати Бијељина, Добој, Прњавор, Друговићи.

  2. haaaaaaaaaaaaaaaaaaa,radovi teku planiranom dinamikom i bez bilo kakvih problema,pa ko je ovdje lud vise,lazete ko dzukele,to samo po sebi pokazuje ,kako vi izjavljujete da sve tece kako treba,onda bi se sutra otvorio cijeli autoput,ovako nam samo govorite da cekate sledece izbore ,jer nije bilo problema a vi kasnite.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*