Štrpci: U toku uređenje dvorišta Društvenog doma, ogledala sela

Iako već dugi niz godina živi u Čikagu, daleko od rodnih Štrbaca, Petar Gatarić je pokrenuo akciju uređenja dvorišta Društvenog doma u ovoj mjesnoj zajednici.

Akciju je podržalo i rukovodstvo opštine Prnjavor, na čelu sa načelnikom Darkom Tomašem, koji je takođe rodom iz Štrbaca. Poslove uređenja eksterijera oko Doma, koji je nekada bio simbol sela predvodi firma “Agroprom” u vlasništvu Nikole Vujasinovića.

-Tek smo počeli sa pripremama i uređivanjem, uklanjamo stabla koja su se osušila pa ćemo ih zamijeniti novim sadnicama, a planirana je i sadnja jablanova. Posla će biti mnogo, ali vjerujem da će i gospodin Gatarić i mještani biti zadovoljni konačnim izgledom ove površine, kazao je Vujasinović.

Petar Gatarić je stanovnicima ove mjesne zajednice poznat i od ranije po mnogobrojnim donacijama, kako ustanovama tako i pojedincima kojima je pomagao u razvoju njihovih djelatnosti.

Petar Gatarić

Mještani Štrbaca imali su samo riječi hvale i pozitivne komentare na pomenutu aktivnost, a s obzirom da se u sklopu kompleksa dvorišta Društvenog doma nalaze i spomenici borcima proteklog i Drugog svjetskog rata, uređena površina u samom centru sela imaće još veći značaj.

/Marijan Popadić/prnjavorlive.info/

2 Comments

  1. Lijepo su Darkini botovi pogotovo ovi moji štrbačani zaboravili da bi oni još gazili blato po selu da se Darko nešto pitao. Obećao vam je vodu. Gdje je? Auto-put je prošao kroz našu opštinu ne zahvaljujući crvenoj sekti?
    Ne nego je Nemanja Vasić to potpisao. Da se njih pita on bi išao iz Laktaša za Derventu pa dalje za Doboj. 100%. Od štrbačana jedino je profitirao onaj pjevaljkin i onaj što se slika sa načelinkom biznismen skladištar. I da pa što se Darko nije sjetio pa platio uređenje dvorišta. Lako je se tuđim perjem kititi.

    • Pa kako se nije sjetio nesto uraditi i platiti onaj tvoj lopov Bajic sto je maznuo 40 hiljda maraka iz bolnice ? I mnogi drugi

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*