STRANAČKE TURBULENCIJE U PRNJAVORU SDS vraća stare kadrove nakon raspada radikala

Promjene političkih partija u Prnjavoru dobile su još jednu epizodu na relaciji između radikala Milanka Mihailice i SDS. Milorad Jotić, potpredsjednik SRS i Branko Šikanić, odbornik iste partije pristupili su SDS. Oni su uz asistenciju Nemanje Vasića, predsjednika Opštinskog odbora SDS potpisali pristupnice i dobili članske karte.

Za Šikanića to je drugi početak u SDS. On je, nakon čestitanja bivših i budućih stranačkih šefova rekao da je “političko djelovanje jedino moguće, realno i vidljivo u stranci na čijim idejama su stvoreni RS i njena ustavno-pravna načela”.

– Želim doprinijeti radu Opštinskog odbora, Predsjedništva, a posebno Kluba odbornika u funkcionisanju SO Prnjavor. Svoje daljnje aktivnosti ću na najbolji način ostvariti u SDS – kazao je Šikanić. Slaviša Jenjić, predsjednik Kluba odbornika SDS u Skupštini opštine Prnjavor ističe da je ovaj klub sada najbrojniji u lokalnog parlamentu i da će “češće ukazivati na slabosti aktuelne vlasti te krenuti sa pripremama za naredne izbore”.

– Još više i češće ukazivaćemo na loše i na pogrešne poteze vlasti. Ovo nam daje veći kapacitet za naredne lokalne izbore i šansu da ostvarimo bolji rezltat nego prije tri godine – kazao je Jenjić. Nemanja Vasić, predsjednik OO SDS pozvao je i ostale radikale da svoj politički angažman nastave u redovima Srpske demokratske stranke.

– Siguran sam da ćemo u sljedećoj izbornoj godini, imati bolji rezultat zahvaljujući, pored ostalog, i pristupanju Šikanića i Jotića našoj partiji odnosno SDS – kazao je Vasić.

Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija

Povratak Branka Šikanića u SDS, gdje ima dug stranački staž ali i loša iskustva, izazvao je veliki broj komentara u Prnjavoru. Na društvenim mrežama to smatraju “još jednim u nizu promašaja SDS”.

– Veoma loša poruka onima koji su dosljedni i ne mijenjaju strančki dres. Je li to podmlađivanje o kojem je Nemanja Vasić pričao. Ovakvim potezima ćete rastjerati i ovo malo mladosti što je ostalo u SDS – suština je velikog dijela poruka Prnjavorčana. SDS je do sada u SO Prnjavor imao sedam odbornika. Povratkom Branka Šikanića, Srpska demokratska stranka se u lokalnom parlamentu, po broju odbornika izjednačila se sa vladajućim SNSD.

Prnjavorska stranačka zavrzlama

Branko Šikanić je prije četiri godine napustio SDS, potom pristupio Izvornom SDS Slavka Dunjića, na izborima osvojio mandate na listi SNS Jovana Hadži Mitrovića, potom prešao u SRS Milanka Mihaljice. Kada su radikali kolektivno ušli u PDP Šikanić se vratio u SDS. Vlado Živković i Bogoljub Sančanin koji su mandate osvojili na listi SDS napustili su ovu stranku poslije izbora i postali samostalni odbornici. Goran Zemun i Veljko Gvozdenović, mandate su osvojili na listi SNSD, ali su kasnije promijenili partiju i pristupili socijalistima Petra Đokića. Savko Tubak koji je odbornički mandat osvojio kao član SP, prešao je u DNS. Bore Mitrić bivši odbornik DNS napustio je partiju Marka Pavića i ušao u Klub samostalnih odbornika zajedno sa bivšim SDS Vladom Živkovićem i Bogoljubom Sančaninom.

Milan Pilipović – Srpska.info

7 Comments

  1. SDS na zalost ne moze vise da se konsoliduje,i to je ocigledno!Uklanjsnje Sinise bio je katastrofalan potez i to se vec vidi a bojim se da ce to biti jos jasnije poslije debakla koji ceka stranku na slijedecim lokalnim izborima!Vracanje u stranku nekoga ko ju je izdao a potom i jos nekoliko drugih stranki je kao pokusaj od kurve svetica da se napravi.A Sikanic se bas pokazao kao nepouzdan jer za sitne pare i interes se vise puta prodao!

  2. Ovi u SDSu su izgubili kompas! Šikanic je primjer za to.Kome jos treba čovjek koji je izmjenjao sve stranke u Prnjavoru?

    • Kako su radili u ratu i poslije rata i koliko su ukrali od naroda kao i kako su rasturili Prnjavorsku privredu dobro i postoje. Samo neinformisani ljudi njih još podržavaju!!

      • Je li to mislis na crvenu bandu!? Ako na ekipu merhaba age mislis slazem se potpuno.Ne samo da su nas pokrali i privredu unistili vec nam i djecu u inostranstvo otjerase. A njihovi poslusnici su ovi sto sada vode SDS u Prnjavoru.Sikanic je bezkarakterna fukara!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*