Stečajni upravnik u “Ribnjaku”: Uginula riba će biti uklonjena do kraja sutrašnjeg dana (VIDEO)

Situacija u prnjavorskom „Ribnjaku“ se popravlja. Juče su iz prvog bazena izvađene 94 uginule ribe, a danas je sa daleko veće vodene površine počelo vađenje trulih komada šarana, tolstolobika i smuđa.

Radnici kažu da im trava u ribnjaku otežava rad, ali da će uspjeti sve izvaditi iz do istreka roka, kraja sutrašnjeg dana, koji je “Ribnjaku” dala republička inspekcija.

Novoimenovana stečajna upravnica Nataša Kosić zasukala je rukave i prije nekoliko dana pokrenula stvari sa mrtve tačke.

– Danas i sutra čistimo dok se sve ne ukloni. Nakon toga ribu propisno zakopavamo i stavljamo kreč preko nje. I nakon vađenja i uklanjanja uginule ribe, u ribnjaku će biti dosta posla, slijedi čišćenje kanala, za šta će nam trebati pomoć lokalne vlasti, navodi Kosićeva.

Na licu mjesta danas je bio i opštinski veterinarski inspektor, koji kaže da se u „Ribnjaku“ nije desila ekološka katastrofa, i potvđuje da zbog raspadnutog stanja leševa riba nije moguće utvrditi ukupnu količinu uginule ribe. Kaže da je uvjeren da će do kraja sutrašnjeg dana, sva uginula sva riba biti uklonjena.

Novi stečajni upravnik kaže da je Ribnjak opterećen dugovima i potraživanjima, a na pitanje šta će se desiti sa ovim bivšim privrednim gigantom, Kosićeva odgovara:

– Stečajni postupak je pokrenut, slijedi likvidacija, kaže Kosić.

Informacija da je Vlada Republike Srpske postala većinski vlasnik “Ribnjaka”, nije tačna, kaže Kosićeva, navodeći da je sudski postupak povodom nelegalnog knjiženja imovine na “Ribnjak” u toku. Viši privredni sud u Banjaluci je 28. juna donio presudu kojom se zabranjuje prodaja, otuđenje i davanje u zakup imovine „Ribnjaka“ u stečaju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*