6 Comments

 1. Mi smo najpametniji!Imamo vremensku mašinu i putujemo i u prošlost i u budućnost i prenosimo informacije za sadašnje generacije.

 2. Сјећам се добро сада већ давне 1968/69. године и Прве лиге фудбалског превенства Југославије. Била су то “добра” и непоновљива “стара” времена, а на фудбалској сцени велики клубови: Црвена звезда, Партизан, Сарајево, Жељезничар, Динамо, Хајдук, Олимпија, Челик, Вардар… Већина мојих вршњака је навијала за Партизан јер смо, под утицајем комунистичке пропаганде и идеологије, имали осјећај да су се “храбри ослободиоци” замље – дакако они млађи, сада само преселили на фудбалски терен, и то баш у ФК Партизан, Црвену звезду или евентуално Хајдук!
  Партизан сам волио због легендарног Шошкића, али и Јусуфија, Васовића, Галића, Ковачевића. Звали су их “партизанске бебе”!
  Црвену звезду сам обожавао због Костића, Дурковића а посебно због Шекуларца. Шеки је био вансеријски играч, сјајан дриблер, непредвидљив и тежак за чување, виртоуз у копачкама. Баратао је с лоптом као мађионичар. Он је и по нарави био бунтован што је за нас омладину била посебна драж. Одмах иза ове генерације долазе Аћимовић, Дујковић, Ђорић, Кривокућа, Лазаревић, Ђајић и остали. Караси, јунак овог прилога, као фудбалски зналац оставио је упечатљив траг и као врстан фудбалски зналац и као човјек. Мислим да је прве фудбалске дане Караси започео у Партизану. Овим гестом за ФК Љубић он то и у пракси, на најбољи начин, доказује – човјек легенда.
  Ми, дјеца, сакупљали смо сличице фудбалера које су се налазиле као прилог некаквих малих чоколадица. Тако смо имали двоструку корист! Мало смо се сладили, љубоморно скупљали сличице, “вишкове” размењивали…
  Дакле, “стара, добра” – непоновљива времена!

  Господину Карасију се захваљујем на подршци ФК Љубић. Видим да је “стари лисац” још у доброј физичко-психичкој снази те му желим добро здравље, дуг живот и свако добро.
  Жив нам и здав било, легендо – још година сто!

  • @ шаринчанин
   Умало не помислих да волите Партизан због његовог оснивача Ратка Вујовића Чоче који је својим нечинењем скупо коштао Лепенчане при нападу Усташа 1941.

   • @ Kнез

    Један од оснивача Партизана је био и Њофра, најмлађи Браварев генерал ЈНА, који ће у крви растурити СФРЈ. У ток “колу” је био и “народни херој” пеко дапчевић и други хоштаплери о којима, ја као дијете, нисам имао појма. Тако је један од оснивача Црвене звезде био познати комунистички зликовац Крцун, али … Ни дан-данас многи многе скривене намјере и којекакве тајне не знају.
    Предлажем, ако се слажеш да за сада оставимо “политику” јер тема је подршка г. Станислава Карасија за будућност ФК Љубић.
    Елем, када сам схватио своју заблуду ја сам почео да навијам за сарајевски Жељезничар из два разлога: због Ивице Осима, када сам прочитао репортажу о њему у сарајевском “Свијету”; а дриги, јер сам по струци саобраћајно-транспортни техничар, жељезничког смјера. У Жељи је бранио познати голман Василије Радовић, а играли су браћа Смајловић (Ђуро и Драго) и многи други. Године 1971/72. Жељо је освојио првенство СФРЈ, у саставу: Јањуш, Којовић, Бећирспахић, Братић, Каталински, Хаџиабдић, Јелушић, Јанковић, Букал, Спречо и Дераковић…

    Легенда Црвене звезде, господин Караси, је само мало старији од мене. Ја сам му захвалан на људском гесту што даје дио себе једном малом клубу а посебно сам му захвалан што ме је – на тренутак, вратио у младалачке дане, гимназијске дане, неке остварене или неостварене снове, жеље, стремљења.

    П.С. У сваком случају поштујем твој коментар – о тамној страни ФК Партизан или ФК Црвена звезда, таман и ако нешто “товариш на моју грешну душу”, или “на душу” нашег јунака – Станислава Карасија, далеко било!

    • Ja mislio ti volis sam Cetnike,Drazu Mihailovica i Kralja.A ti veci Komunista i Partizan od narodnih heroja Vida Njezica,Novaka Pivasevica i drugih koje si na ovom portalu pljuvao prije nekog vremena,mislim da je bila neka godisnjica NOB ili NOV

    • Ма наравно, г. Шаринчанин,не приговарам вама нити било коме ништа. Написах то јер видим да млади и данас, као ми некада, праве себи идоле од разних популарних личности и клубова, и клањају им се, а не знају ону другу тамну страну истих, јер је не виде.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*