Srpski književni klub „Talasi” Prnjavor raspisuje Konkurs za učešće na Vidovdanskim susretima pjesnika

Foto: Srna

Povodom susreta pjesnika „Svome rodu od Kosova do danas”, Srpski književni klub „Talasi” Prnjavor raspisuje Konkurs za učešće na Vidovdanskim susretima pjesnika; na Vučijaku kod Prnjavora, i takmičenje za nagradu „Vidovdan 2021″.

Na konkursu mogu učestvovati pjesnici iz svih zemalja, koji stvaraju na srpskom jeziku, sa neobjavljenim pjesmama (do 28 redova), potpisane punim imenom i prezimenom. Kopije pjesama iz knjiga, rukopise rukom pisane i sadržaj pjesama koji prelaze 28 redova, neće se uzimati u razmatranje.

Radove slati do 1. maja tekuće godine na adrese: talasiskk@gmail.com i zeljkavracevic@gmail.com.

Uz tekst pjesama dostaviti kratku biografiju sa kontakt telefonom i adresom.

Stručni žiri će pregledati sve radove i one koji zadovoljavaju uslove Konkursa uvrstiće u zajedničku zbirku koja će biti odštampana tim povodom i podijeljena učesnicima Susreta.

Ovim su i svi autori pozvani da svoje pjesme pročitaju na susretima pjesnika „Svome rodu od Kosova do danas”, kod Spomen crkve na Vučijaku, 27. juna svake godine, u 17 časova.

Srpski književni klub „Talasi” Prnjavor zamoljava one koji posjeduju ovaj konkurs, da ga proslijede i drugim zainteresovanim pjesnicima i književnim klubovima.

Srpski književni klub „Talasi” Prnjavor unaprijed pozdravlja sve učesnike susreta pjesnika „Svome rodu od Kosova do danas” i želi im mnogo uspjeha.

U Prnjavoru, 16.4.2021. godine.

Zoran Grumić

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*