Srpski borci iza frižidera za piće

Prnjavor je u Odbrambeno-otadžbinskom ratu dao 626 boraca Vojske Republike Srpske za Republiku Srpsku.

Piše: Vedran Lepir

Prnjavor nije bio u zoni ratnih dejstava, što znači da su svi poginuli na ratištima van prnjavorske opštine.

Prnjavor i nakon 24 godine nakon rata nema Centralno-spomen obilježje za borce Vojske Republike Srpske. Postoji Spomen – hram na Vučijaku ali u gradu iz raznoraznih političko-ljudskih razloga nije izgrađen za sve ove godine nakon rata.

Prnjavor ima trg, taj trg se zove Trg srpskih boraca. Jedino što ima spomen na borce Vojske Republike Srpske, jeste tabla sa pravopisno pogrešnim natpisom Trg Srpskih boraca.

Dugo vremena, trg nije imao ni tu tablu pa su je prije koju godinu postavili.

Danas se ta ista tabla ne vidi, zbog izgradnje ljetne bašte na istom tom trgu. Tačnije tabla sa imenom srpskih boraca stoji iza frižidera za piće.

Na to nije niko reagovao niti Boračka organizacija, niti organizacije proistekle iz ovog poslednjeg rata niti bilo ko drugi. To je sramota, kako za borce Vojske Republike Srpske tako i za nas stanovnike opštine Prnjavor.

Da se tako nešto dogodilo u Hrvatskoj ili Federaciji Bosne i Hercegovine, njihovi borci bi napravili demonstracije oko takve stvari. Кod nas borci i boračka udruženja ćute.

Zašto?

Фронтал.рс

8 Comments

    • Rajko! Nisi bio u borbi! Da si bio ne daj bože takav razrok VRS bi imala zbog tebe problema. Generalnu ocjenu daješ! Zašto ne kažeš da ti je prijatelj iz boračke onaj šuga Čedo električar koji vrijeđa zdrav razum boraca iz Prnjavora!!

  1. Ljubo je dao Tomasu 40000 hiljada za kampanju…malom Darki to bi malo pa jos nesto uze 🙂 jebe se njima za borcima ! Vedrane svaka cast za zapazanje !

  2. Poslije izbora za boračku i te lakrdije i dobro je što šute,svaki komentar bi bio suvišan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*