Srebrni rukometaši Sloge na Trofeju Laktaša

Na upravo završenom Međunarodnom rukometnom turniru “Trofej Laktaša 2019” u Laktašima, gdje je učešće uzelo 23 ekipe iz Makedonije, Srbije i BiH prnjavorski kadeti i pioniri Sloge došli su do finala i srebrnih medalja.

U izuzetno jakoj konkurenciji kadeta, nastupilo je 9 ekipa, a prnjavorski rukometaši do finalne utakmice stigli su sa tri pobjede. Protiv ekipe RK Kotor Varoš slavili su 23:16, od ekipe RK Krajina Cazin bili su bolji rezultatom 21:8 a od ekipe RK Derventa 10:8. U velikom finalu protiv makedonske ekipe RK Vardar Ilinden poraženi su rezultatom 21:13 i na kraju zasluženo zauzeli 2.mjesto.

Na istom turniru učestvovala je i pionirska selekcija RK Sloga Prnjavor i u konkurenciji pet ekipa, sa učinkom od tri pobjede i jednim porazom osvojila srebrnu medalju. Pioniri Sloge bili su bolji od ekipa RK Derventa rezultatom 12:3, ORK Laktaši rezultatom 10:6 i od ekipe RK Kotor Varoš rezultatom 9:7. Jedini poraz doživjeli su od banjalučkog RK Borac rezultatom 13:9. U kategoriji pionira za najboljeg stijelaca proglašen je prnjavorčanin Luka Vračević.

Ovim uspjehom omladinske selekcije RK Sloga nastavljaju niz dobrih rezultata na Međunarodnim turnirima, a priliku za nove medalje imaće već za 15 dana na Međunarodnim turnirima u Brčkom i Čelincu. Iz RK Sloga Prnjavor pozivaju sve zainteresovane dječake uzrasta od 6 do 14 godina da se upišu na rukomet i budu dio uspješnog sportskog kolektiva.

Prnjavor.info

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*