Srbi za Srbe: Uručen traktor porodici Dušanić iz Prnjavora

Zahvaljujući organizaciji „Srbi za Srbe“ porodica Dušanić iz Ratkovca kod Prnjavora dobila je traktor sa priključcima, čija je vrijednost 12.000 KM. Želja koju su izrazili prošle godine, konačno je ispunjena. Poslove u poljoprivredi sada će obavljati mnogo lakše i brže.

Milada i Mile Dušanić iz Ratkovca kod Prnjavora, imaju četvoro djece – Milana, Milana-Anu, Aleksandru i Mladena. Milada je nezaposlena, dok Mile radi na dnevnice i uz pomoć dječijeg dodatka bore se da svojim mališanima pruže osmijeh na lice i što bolje uslove za život. Uz pomoć humanitarbe organizacije „Srbi za Srbe“, ova porodica dobila je traktor sa priključcima, koji im je kažu bio prijeko potreban.

Dosta će nam pomoći. Do sada nismo imali ništa osim automobila, a suprug zna raditi sa traktorom, a i ranije smo pozajmljivali traktor od drugih za određene poslove. Sijemo kukuruz, krompir, povrće, sve što nam je potrebno. Imamo plastenik. Suprug je izrazio želju da ima traktor, a sada se ta želja i ostvarila uz pomoć organizacije”Srbi za Srbe” i mnogo im se zahvaljuemo”, kaže Milada.

Ovo će biti, jasni su Dušanići trajnije rješenje za život. Domaćinu će traktor poslužiti da dodatno zaradi baveći se poljoprivredom. Traktor je posebno oduševio i najstarijeg sina Milana, koji će, priča nam ocu biti desna ruka u pomoći.  Svi zajedno zahvaljuju se svim dobrim ljudima, koji su im pomogli.

A srećni su itekako i ljudi iz organizacije „Srbi za Srbe“. Donijeli su osmijeh na lice dobrim Dušanićima.

“Mislimo da je ova akcija bila pun pogodak. Naša investicija ovdje je bila oko 12.000KM, tako da se zahvaljujemo svim donatorima iz cijelog svijeta, jer organizacija “Srbi za Srbe” je organizacija na svjetskom nivou. Trudimo se da u svim sredinama doprinesemo koliko go možemo”, kaže Jovana Railić iz organizacije “Srbi za Srbe”.

Organizacija „Srbi za Srbe“ pomaže višečlanim porodicama, pogotovo u ruralnim sredinama. Njihov moto je – „Djeca su naša budućnost“, što su simboličnim nazivom“traktorom do sreće“  još jednom pokazali njihovom akcijom pomoći porodici Dušanić.

Izvor: TV K3

3 Comments

 1. E pa vise i vi srbi, necete jos dugo,vase srbstvo nas i jeste sve ukopalo. A mi ostali,nama nista jel?

  • A sta je sa NAMA sto se borimo sa minimalcima i kreditima…
   {

   Da nije bilo rata,
   i Radovana i Ratka
   ostalibi malo zaostali intelekt. i situirani

   ovako ste “zrtve genocida” …( mrtvi a vani’)
   svi ste u AVstriji, Švjedskoj, Danskoj,. . . .
   Moj tuljane, Bog ti pameti i zdravlja dao

   }

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*