Srbački glumci izveli predstavu “Ah, ti bogovi!”

Foto: SRNA

Amaterska pozorišna trupa „Milenijum“ iz Srpca izvela je sinoć na sceni prnjavorskog Doma kulture predstavu „Ah, ti bogovi!“, po motivima grčke mitologije.

Glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske Slađana Zrnić, koja 13 godina sa Sanelom Vidović vodi srbačku amatersku trupu, kaže da su ovom predstavom pokušali da otkriju šta je zajedničko svim mitovima i grčkim bogovima sa Olimpa i današnjim ljudima.

„Pokušali smo da predstavimo zajedničku poveznicu za moć, vlast, uspjeh. Napravili smo parodiju koja osim što je duhovita, zabavna ali i poučna“ , pojasnila je Zrnićeva.

Ona je napomenula da u predstavi glume mladi uzrasta od 8 do 18 godina.

„Družimo se, učimo se diciplini, partnerstvu, igri i uživamo. Кroz našu trupu do sada je prošlo oko 100 djece, a svake godine pravimo audiciju za novu predstavu na koju se prijavi dvadesetak djece“ , kaže Zrnićeva.

Govoreći o radu amaterskog pozorišta Zrnićeva je naglasila da je motiv organizovanja trupe bilo da se ovaj vid umjetnosti približi građanima.

„Želja nam je bila da ‘školujemo’ domaću publiku. Ovi momci i djevojke u Srpcu imaju svoju publiku tako da su sale kada imamo predstavu redovno pune, ali oni igraju i za Centar za djecu sa posebnim potrebama ‘Izvor’ sa kojima imamo predivnu saradnju“ , rekla je ona.

SRNA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*