Španac Enrike prvi u Prnjavoru, Poljak Kačmarek zadržao žutu majicu

Foto: A.Atić

Enrike Unzue Sanz, iz Španije, član tamošnje Kern farme, pobjednik je treće etape međunarodne biciklističke trke „Beograd – Banjaluka“.

TV K3

Španac je, etapu koja je vožena od Teslića, danas poslije podne na cilj u Prnjavoru stigao ispred Alberta Sanabrije iz Kaha rurala, a treće mjesto zauzeo je Roman Maikin, član Kambodža sajkling akademije.

Prvi u generalnom plasmanu ostao je član ekipe Mazovja srce Poljske Jakub Kačmarek koji ima prilično otvorenu situaciju pred posljednju etapu koja se vozi sutra od Dervente do Banjaluke. Poljak ima 18 sekundi prednosti od Romana Markeza Martija i, kako je optimistički najavio, nada se da će zadržati žutu majicu.

“Uspjeli smo da kontrolišemo situaciju iako je bilo mnogo napada u prvoj trećini etape. Odlično smo funkcionisali kao tim. Moramo isto da uradimo i na posljednjoj etapi”, rekao je novinarima Kačmarek.

Srećan zbog etapne pobjede bio je i Španac Sanz koji je konačno dočekao da uzdignutih ruku prođe kroz cilj.

“Ekipa je radila dobro i omogućila mi dobru poziciju pred cilj. Konačno smo došli do etapne pobjede poslije dva druga mjesta i nadam se da ćemo slaviti i na posljednjoj etapi”, rekao je Sanz.

Banjalučanin Dušan Kalaba koji nastupa za reprezentaciju Srbije sačuvao je crvenu majicu koja je namijenjena najboljem sprinteru, a čiji su pokrovitelj „Večernje novosti“ i „Glas Srpske“.

“Osvojio sam odmah prvi prolazni cilj i time praktično završio posao. Imamo sjajan tim i pokušaćemo da napadnemo pobjedu u posljednjoj etapi, dok bi moja majica trebalo da bude sigurna”, rekao je Kalaba.

Plavu majicu za najboljeg brdskog vozača obukao je Mika Heming iz ekipe Maloja pušbajkers, dok je bijelu za najboljeg vozača do 23 godine sačuvao Danil Pronickij iz Vino Astana tima.

Dosta publike, uz poštovanje epidemioloških mjera, dočekalo je karavan u Prnjavoru i pozdravilo bicikliste koji dolaze iz 18 zemalja svijeta.

“Ovo je veliki događaj ne samo za našu opštinu nego Republiku Srpsku i mnogo šire. Mi smo partner u više od polovine održanih trka i nastavićemo tu tradiciju. Prošle godine smo bili domaćini starta posljednje etape, ove godine smo domaćini cilja pretposlednje i sigurno ćemo biti tu da budemo dio ovog posebnog događaja”, istakao je načelnik Prnjavora Darko Tomaš.

Inače, kako saznaje naš portal, na ovogodišnjoj međunarodnoj trci Beograd-Banjaluka nastupa više od 120 biciklista, u 14 ekipa, iz 27 svetskih zemalja.

START TREĆE ETAPE IZ TESLIĆA DO BANJALUKE

Svečano je bilo i u Tesliću gdje je danas (nedelja)znak za start pretposljednje etape dao načelnik Teslića Milan Miličević.

“Sportski događaj koji se nalazi na počasnom mjestu u kalendaru naše opštine. Bez obzira na probleme sa pandemijom, život mora da teče dalje kada su u pitanju sve sfere. Ovo je dobra promocija našeg grada, turističkih potencijala i svega lijepog što imamo. Siguran sam da ćemo nastaviti tradiciju i narednih godina”, rekao je Miličević.

FINALNI START IZ DERVENTE

Veliko finale 14. izdanja trke, čiji je generalni pokrovitelj predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, je u ponedeljak, sa stratom iz Dervente. Iz grada na Ukrini, završna etapa se vozi preko Srpca, Gradiške do Banjaluke.

Ninko ĐURIĆ – mojprnjavor.info

1 Comment

  1. Sve pohvale !!! Al budi mudo i reci kakav imas tal sa Kubaljom ? Zao mi sto to prezime spominjem ali eto….

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*