SO Prnjavor: Usvojen set odluka o prodaji zemljišta u poslovnoj zoni “Vijaka”

U Prnjavoru je danas održana 19. sjednica lokalnog parlamenta.

U Prnjavoru se u ovoj godini mnogo gradilo i radilo, a po skupštinskim odlukama na 19. redovnoj sjednici zaključuje se da će infrastrukturnih radova biti i u 2023. godini. Potvrda za to jeste i usvajanje seta Odluka o prodaji zemljišta u poslovno-turističkoj zoni Vijaka. Ono o čemu se i pričalo, a sada je prvi korak i urađen, jeste da će Prnjavor sljedeće godine dobiti mljekaru.

“Potvrđena je prodaja zemljišta proizvodno-trgovinskom preduzeću “Leburić komerc”, ranije sam najavio da će biti jedna investicija od strane domaćeg privrednika u vrijednosti preko 30 miliona KM i to se upravo radi o ovome što je danas Skupština potvrdila. To sigurno garantuje jedan novi investicioni ciklus na području naše lokalne zajednice i u narednoj godini. Sljedeća tačka je bila vezana za izgradnju mljekare, opština Prnjavor je sa svoje strane učinila sve da stvori preduslove na Udruženju mljekara RS i na resornom ministarstvo jeste da u sljedećoj godini realizuju ovu investiciju i treća prodaja zemljišta jeste vezana takođe za jedan proizvodni-privredni subjekt sa područja naše lokalne zajednice koji planira takođe da proširi svoje poslovanje”, ističe Tomaš.

Tomaš dodaje da su i protekle tri godine bile veoma uspješne kada govorimo o razvoju naše privrede.

“Ono što me posebno raduje jeste još 2010. godine kada sam bio na ovom istom mjestu usvojen je Regulacioni plan poslovne zone i zamislite kako su tada izgledale dole one parcele na Vijaci, a kako danas izgledaju”, dodao je načelnik Tomaš.

Načelnik opštine Darko Tomaš kaže da u ovoj poslovnoj zoni gotovo da i nema više slobodnog zemljišta za prodaju, ostalo je još samo par manjih parcela.

Na novinarsko pitanje da li to što nema više zemljišta za prodaju u poslovnoj zoni “Vijaka”, najavljuje i otvaranje neke nove poslovne zone, Tomaš odgovara:

“Naša dugoročna želja jeste i gdje je već Prostornim planom Republike planirano, ali i našim opštinskim planovima jeste gradnja putne infrastrukture na području, kada kažem građani Prnjavora će znati, od Bakule do Saga komerca. Tu je trenutno neproduktivno, poljoprivredno zemljište gdje nema ni pristupa bilo kakvog, planirana je izgradnja saobraćajnice negdje oko 3,5 km imaju i dva mosta odnosno vijadukta, na tom dijelu puta. Vrijednost radova je oko 5 miliona KM i ja očekujem narednih godina podršku Republičkih vlasti da i ovaj projekat realizujemo, a on će otvoriti novu poslovnu zonu u tom dijelu naše opštine”, pojasnio je Tomaš.

Potvrđen je mandat odborniku SDS-a u Skupštini opštine Dejanu Subotiću koji je položio zakletvu i započeo rad u skupštini, nakon što je odbornik i šef Kluba SDS-a Milan Petrović preuzeo mandat poslanika u Narodnoj Skupštini.

Novoizabrani šef Kluba odbornika SDS-a Velibor Trivičević kaže da je zadovoljan radom opozicije u ovoj godini, kažu konstruktivno će djelovati i u daljem radu Skupštine.

“U svakom slučaju trudićemo se da budemo idalje konstruktivna opozicija bez obzira na promjenu šefa Kluba, politika Kluba se nije promijenila, dakle sve što budemo smatrali da donosi dobro mi ćemo u svakom slučaju podržati”, kaže šef Kluba odbornika SDS-a Velibor Trivičević.

Obzirom da je ovo bila i posljednja Skupština u ovoj kalendarskoj godini predsjednik Skupštine sumirao je rad lokalnog parlamenta, a sve aktivnosti koje su predviđene programom rada za ovu godinu su uspješno realizovane.

“U ovoj godini održali smo ukupno 13 sjednica i što se tiče Skupštine opštine Prnjavor sve aktivnosti koje su predviđene Programom rada Skupštine i Programom rada načelnika opštine za ovu godinu su uspješno realizovane. Danas je bila ova posljednja sjednica u ovoj godini, nekoliko formalnih odluka vezanih za funckionisanje lokalne uprave i administracije i sa tim završavamo rad u ovoj 2022. godini”, rekao nam je predsjednik Skupštine Željko Simić.

Usvojena je i Odluka o upravljanju otpadom, kao i Program mjera za sprečavanje i suzbijanje, eliminaciju i eradikaciju zaraznih bolesti za 2023. godinu.

Ujedno je usvojena i odluka o davanju ovlašćenja načelniku opštine da zaključi Aneks I Ugovora o pružanju komunalnih vodnih usluga između Opštine Prnjavor i Komunalnog preduzeća „Vodovod“ a.d. Prnjavor. Riječ je o ugovoru koji ističe krajem 2022. godine, pa je Aneksom produžen na pet godina tj. do 2027. godine.

TV K3

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*