SO Prnjavor: Usvojen izvještaj o poslovanju u KP “Vodovod”; Informacija o FK “Ljubiću” bez podrške

U Prnjavoru je kasno sinoć, raspravom o usvajanju Lokalnog plana upravljanja otpadom za opštinu Prnjavor, okončan treći nastavak pete redovne sjednice. Odbornici nisu prihvatili izvještaje o realizaciji plana kapitalnih ulaganja, održavanja lokalne putne mreže, zajedničke komunalne potrošnje, kao ni Informaciju o utrošku sredstava u FK „Ljubić“. Sa druge strane, gotovo jednoglasno je usvojen Izvještaj o poslovanju u KP „Vodovod“ za prošlu godinu.

Najvažnije tačke trećeg nastavka pete redovne sjednice skupštine opštine Prnjavor skoro pa da nisu izazvale nikakvu raspravu i jednoglasno su usvojene. Riječ je prodaji tri parcele u poslovnoj zoni „Vijaka“. To je projekat koji je SNSD pokrenuo još 2010. godine, izgradnjom autoputa, kaže prvi čovjek Prnjavora Darko Tomaš, naglašavajući da će tri nova investitora naći svoje mjesto u ovoj poslovnoj zoni. Jednoglasno je usvojena i Odluka za učešće u drugoj fazi MEG projekta, za period do 2025. godine.

“Svi odbornici su razumjeli problem i da je važno da opština Prnjavor i dalje bude dio ovog’ projekta. Mi smo na početku, 2016. godine, od 18 opština bili na posljednjem mjestu, a evo danas nas rangiraju kao četvrte, a naše Komunalno preduzeće kao drugo. To su značajni rezultati i značajni uspjesi i zato mi je zadovoljstvo da su svi odbornici prepoznali da je važno da to nastavimo”, rekao je načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš.

Šef Kluba odbornika SDS-a Milan Petrović kaže da je skupštinska većina prihvatila pomenuti izvještaj, jer smatraju da je svima u interesu da određeni broj sredstava od Međunarodnih zajednica treba da dođe u Prnjavor i da svi naši građani imaju korist od istih.

Iako su odbornici skupštinske većine imali određene zamjerke, kada je u pitanju poslovanje KP „Vodovod“, ističući odluku Ustavnog suda o naplati vodomjera, izvještaj je ipak gotovo jednoglasno usvojen.

“Ja kao predsjdnik Kluba Srpske demokratske stranke i moje kolege iz koalicije izdigli smo se iznad politike, jer smo bili upoznati od ljudi iz MEG projekta da je obavezan pozitivan izvještaj o poslovanju u KP “Vodovod” kako bi se ostvario milionski iznos, koji će biti prihodovan u vodovodu”, rekao je šef Kluba odbornika SDS-a u SO Prnjavor Milan Petrović.

Predsjednik SO Prnjavor Mirko Bukvić kaže da je izvještaj “Vodovoda” za prethodnu godinu usvojen zbog građana, da ne bi propao MEG projekat:

“Smatram takođe da nije trebao biti usvojen, iz razloga što postoji određena presuda Ustavnog suda po kome KP “Vodovod” naplaćuje nelegalnu naknadu za vodomjere i time ubire određene prihode koji su značajni, jer u konačnici dovode do pozitivnog poslovanja preduzeća”.

Tomaš kaže i da ga čudi što odbornici nisu smjeli podržati odluke koje definitivno govore o propustima bivše vlasti, a prije svega izvještaj o radu u FK „Ljubić“ za 2015. i 2016. godinu.

“Ovdje je stvar čista. Ispred opštine Prnjavor je prikazan jedan iznos sredstava, koji je doznačen fudbalskom klubu, za dvije godine negdje preko 105.000 KM, a sa druge strane u fudbalskom klubu je prikazano za nekih 57 % manje sredstava, nego što je doznačeno od strane opštine. Ovdje se radi ili o zloupotrebi sredstava ili falsifikovanju izvještaja i moj prijedlog je bio samo da se rukovodstvo opštine, i ja kao načelnik i predsjednik SO obavežu da o ovome obavijeste stanicu policije. Naravno to je skupštinska većina odbila”.

Odbornik SNSD-a u SO Prnjavor Željko Simić kaže da je simptomatično i zanimljivo da većina izvještaja niej prihvaćena, ali bez ijednog razloga:

“Malo je čudno i simptomatično to da neko odbije izvještaj, a da se niko od predstavnika skupštinske većine ne javi i to obrazloži i barem jedan razlog da, zašto je to tako”.

Odbornici su jednoglasno usvojili i Odluku za rješenje problema gradnje kapele u gradskom groblju, kao i Program o načinu korišćenja novčanih sredstava prikupljenih na osnovu prihoda od posebnih vodnih naknada u tekućoj godini.

TV K3

1 Comment

  1. Kako vas nije sramota dati pozitivan izvjestaj pa dje neznam sta ….pokazali ste jos jedanpuz da se radi kako ko hoce
    Isti ste bagro !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*