SMRT POD TOČKOVIMA: U Prnjavoru stradao 72-godišnjak u saobraćajnoj nesreći

SEDAMDESETDVOGODIŠNJI Štefan Adamović, iz prnjavorskog naselja Babanovci, smrtno je stradao danas (subota) oko 10 časova u saobraćajnoj nesreći u Ulici Bože Tatarevića u tom gradu.
“Novosti” saznaju da je nesrećni Adamović, u prigradskom naselju Vijaka nadomak Stočne pijace, stradao pod točkovima teretnog kamiona, koji se nezvanično u tim trenucima kretao unazad, a za čijim volanom se nalazio Mirsad Sinanović (41) iz Tešnja (Federacija BiH).

– U saobraćajnoj nezgodi učestvovali su: Mirsad Sinanović, rođen 1980. godine iz Tešnja, koji je upravljao teretnim vozilom marke “Man” i pešak Štefan Adamović, rođen 1949. godine iz mesta Babanovci, opština Prnjavor, koji je prilikom nezgode smrtno nastradao – potvrđeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Uviđaj na licu mesta nezgode obavila je dežurni okružni javni tužilac, Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Tatjana Ninković, zajedno sa policijskim službenicima Policijske stanice Prnjavor.

Tužilac je naložila da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mere kao i veštačenja radi utvrđivanja svih okolnosti saobraćajne nezgode, a naložena je i obdukcija smrtno nastradalog lica koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske-stoji u tužilačkom saopštenju.

NOVOSTI Ninko Đurić

11 Comments

 1. Neka stigne sve isto ili njegove najblize koji ovdje pokušavaju da pravdaju katastrofalnu nepažnju vozača. On je izlazio iz Osmanovog otpada na rikverc i nije bilo nikakvog pretrcavanja ulice od strane pješaka. Samo vozač zna iz kojih razloga nije primjetio jadnog starca koji je eto po tvrdnjama ovdje jednog bezdusnika trčao pod točkove odnosno u smrt. I nije suština kako i čime ga je udario. A kolika je nepažnja bila upravo znaju svjedoci na čiju viku je vozač stao da mu je čovjek pod točkovima i kamionom.

 2. Vozac je covjeka udario prednjim krajem kamiona.Pjesak je kreno da predje ulicu.Eto , imaju svjedoci koji su gledali dali izjave policiji.

  • po ovom tvom izgleda da je kamiondzija bio još neoprezniji ako ga je udario prednjim krajem, ili se možda pješak nalazio na karambolci kamiona prije nego je kamion i krenuo .
   Tuga za nastradalim čovjekom a kamiondžiji da mijenja posao.

 3. Zasto pisete informacije koje niste provjerili? Nije tacno da se kamion kretao unazad…

   • Vozac je covjeka udario prednjim krajem kamiona.Pjesak je kreno da predje ulicu.Eto , imaju svjedoci koji su gledali dali izjave policiji.

  • U više navrata se kretao naprijed nazad, dok je jadni čovjek bio pod točkovima. To su činjenice. I sramno je to dovoditi pitanje. Posebno je pitanje kako ga vozač nije vidio i pregazio. Cista nepažnja!

   • Pa sta su radili tkz. Svjedoci dogadjaja. Sto nisu vikali naprimer. Nebranim ja kamiondziju ali mozda ga nije vidio u mrtvom uglu. Odkad je uvedeno prvenstvo prelaza za pjesake , isti su postali jako neoprezni. Naravno i ja sam pjesak, ali ljudi istrcavaju na pjesacki a da nisu ni pogledali. U svakom slucaju zao mi coveka sto je poginuo i zelim da izjavim porodici saucesce. Realno gledano zao mi i Kamiondzije jer treba to izaci pa vidjeti .
    Nije to slucaj kao sto je bio kod gradske trznice a dobice slicnu kaznu.

    • Ove naše dame kada gradom šetaju i dođu do pešačkog gledaju u zvijezde i nisi rekao ni keks one na haubi. Šta ćeš, protiv navike se ne može.

    • ne mogu da vjerujem, čovjek je u po bijela dana pregažen ko kuče od strane nesavjesnog i trijeznog vozača i samo zbog toga što je bio “stariji” mogli bi progledati kamiondžiji kroz prste.
     Da ti je kuče pregazio ovaj kamiondžija bil ga žalio ili bi ga proklinjao što nije pazio jer je imao sve uslove za sigurnu vožnju a ipak je pregazio. Kao pješak bi trebao da budeš svjestan činjenice da vozači moraju svojim vozilom biti udaljeni od pješaka za njegovu visinu ako su pješaci na kolovozu bez trotoara.
     to trijezan i savjestan vozač zna.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*