SMIJEŠNE SPLETKE I INTRIGE NA SCENI: Pretpremijera „Ogledala“ pobrala simpatije publike

Pretpremijera pozorišne predstave “Ogledalo“ poznatog glumca i dramturga Siniše Tešanovića održana je preksinoć u prepunoj sali Centra za kulturu Prnjavor.

Predstava „Ogledalo“ je zasnovana na dramskom sukobu glavnih junakinja koje su pozorišne glumice, gdje je postugnut višeslojni efekat igranja pozorišta u pozorištu.

Autor predstave je Siniša Tešanović koji je više od 20 godina posvećen radu u pozorištu kao dramaturg, pozorišni i filmski glumac, a u rodnom Prnjavoru vodi i dramsku sekciju za odrasle pri prosvjetnom društvu „Prosvjeta“.

U predstavi još igraju: Indira Bundavica, Jasmina Radanović, Darinka Crljić, Milijana Žunić, Vlado Vujičić, Dragana Plavšić, Sanja Jeftić. Glumci su članovi ansambla koji djeluje pri Narodnoj biblioteci „Branko Radičević“ iz Dervente. Saradnja između dva grada uspješno je rezultirala uspostavljanjem kulturno-umjetničkih, ali i prijateljskih veza kroz igranje predstave „Ogledalo“.

Napisao sam komediju sa dramskim elementima, a naziv je neobičan jer se tek na kraju saznaje šta se dešavalo i da je zapravo sve vrijeme predstava u predstavi, dok se glumci susreću sa svojim manama i različitim situacijama. Najbitnije od svega je bilo da prenesem poruku o životu glumaca i ljudi uopšte, kako bismo shvatili koliko je život ipak lijep i kako ga treba živjeti – rekao je Tešanović.

Publika je kroz predstavu mogla uočiti različite spletke i intrige, podmetanje noge u želji za ostvarenjem nekog sebičnog cilja, ispoljavanje jakog sarkazma i svih mana koje su zastupljene u društvu i izvući pouku da se život može mnogo ljepše živjeti. koliko je predstava uspjela, pokazuje činjenica da publika reagovala emocijama, smijehom i aplauzom kojima su počastili dramsku skupinu.

S obzirom na to da je komedija jako lijepo prihvaćena, očekuju se gostovanja u drugim gradovima u narednom periodu.

Večernje Novosti

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*