Služen parastos za 626 poginulih Prnjavorčana

Na Spomen-kosturnici u Banjaluci danas je služen parastos i položeni vijenci u pomen na 626 poginulih boraca sa područja opštine Prnjavor.

Predstavnik opštinske Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Prnjavor Željko Kerezović rekao je novinarima da je razlog služenja parastosa u Banjaluci taj što u Prnjavoru nema centralnog spomen-obilježja poginulim borcima te opštine, dodajući da postoje obećanja vlasti da će on biti izgrađen uskoro.

“Zato smo se opredijelili za ovo sveto mjesto – da tu damo pomen našim poginulim. Sa područja naše opštine 31 borac se vodi kao nestao i moguće je i da i na ovom mjestu ima još uvijek neidentifikovanih boraca sa prnjavorske opštine”, naveo je Kerezović.

Kerezović je naglasio da se današnjim parastosom ujedno obilježava i Dan opštinske Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Prnjavor, a određen je jer je u ovo vrijeme 1995. godine veliki broj prnjavorskih boraca stradao na ozrenskom podučju.

On je podsjetio da je opština Prnjavor, koja nije bila u zoni borbenih dejstava, pre broju poginulih u odnosu na broj stanovnika druga opština u Srpskoj po stradanju svog stanovništva.

Zbog mjera koje su na snazi usljed pandemije virusa korona, parastosu je prisustvovao samo manji broj članova opštinske Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

ATV

8 Comments

 1. Jadni oni. Namedilo im bajke o nebeskom narodu, mitovima od kosova naovamo i velikoj srbiji i na kraju zavrsili ko topovsko meso za licne interese pojedinaca. Silne hiljade mrtvih na citavom balkanu zbog megalomanskog apetita SANU. Srbi sanjaju veliku srbiju, Orban sanja veliku Madjarsku, albanci veliku Albaniju i susjedi Hrvatsku u granicama NDH. Ti snovi se nikome nece ostvariti ali sanjati nije zabranjeno. Na kraju samo svi mogu biti zalosni i oplakivati svoje mrtve.

  • @ realista

   Нико никоме ништа није намедио, како ти кажеш. Грађански рат је нажалост веома прљава ствар. Срби на западу Босне су веома добро научили лекције од Отоманске империје, преко Великог рата и Другог свјетског. Ови људи су положили своје животе да нам се не понови добојски логор из 1914.,Арад или Јасеновац, и успјели су у томе. Зато нека им је вјечна слава и хвала им.
   И бошњачка непорочност је мит. Нека свако лиже своје ране и ћути.

  • Opčlakujemo svoje mrtve jer uvijek kad u svijetu nema ravnoteže snaga (kad jedna supersila posrne) uvijek rasisti iz Evrope zapometnu rat na balkanu!Muka sukobiti plemena na Balkanu! Uvijek smo mi na Balkanu za njih bili u nivou Afrikanera i zato su se prema nama i tako ponašali!!

 2. SLAVA IM I HVALA NA SVEMU!!!ZABORAVLJENI SU BORCI NAŽALOST,SVAKI DRUGI JEDVA SASTAVLJA KRAJ SA KRAJEM,NA TO SVE JOŠ PTSP I DIJABETES KOD VEĆINE!!!!MALO SE VIŠE POZABAVITI BORCIMA I NJIHOVIM STANJEM!!!

  • Za stručnu pomoć i tumačenje zakona borcima postavljan je u Boračkoj organizaciji električar po struci koji ucjenjuje borce za pare!

1 Trackback / Pingback

 1. Dan nestalih RS | lpbr-Prnjavor

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*