Slađana Milanković iz Palačkovaca rodila sedmo dijete

Lijepim povodom ,da slikom i riječju obilježimo neuobičajan događaj ,posjetili smo prnjavorsko porodilište.Naime,Slađana Milanković iz sela Palačkovci kod Prnjavora rodila je svoje sedmo dijete,zdravog dječaka Branu kog je, tek dan nakon što je ugledao svijet,posjetio i darivao načelnik opštine Darko Tomaš.

Ne zna se ko će se više obradovati –da li mali Brane ili njegovih šestoro braće i sestara ( tri brata i tri sestre) koji ga kod kuće nestrpljivo čekaju.Najsretnija je svakako majka Slađana jer je na svijet donijela živo i zdravo novorođenče-njeno sedmo dijete.

Фотографија корисника Дарко Томаш

40-godišnja Slađana porodila se juče a porod kao i ostala dva koja su se desila u 24 sata,protekao je u redu.

Svoje nove i najmlađe stanovnike srdačno su pozdravili i darivali načelnik opštine Darko Tomaš te predsjednik SO Željko Simić.

Za desetak dana u planu je ,kaže načelnik opštine, i jedno grupno okupljanje svih porodica sa predstavnicima lokalne vlasti kako bi se na simboličan način podržao i nagradio njihov napor,doprinos,sav trud za budućnost i Prnjavora i RS.

Фотографија корисника Дарко Томаш

Onda i nastojanje da se održi i podrži porodilište ima smisla i ide pravim putem ,kaže Tomaš i dodaje- današnja slika opravdava postojanje porodilišta.

TVK3

4 Comments

 1. Некада је било уобичајено да сеоско домаћинство има петеро, седмеро или више дјеце. Моји родитељи имали су нас седмеро, и сви смо, Богу хвала, живи и здрави.
  Међутим, од половине прошлог вијека до данас животне прилике су се промјениле, тако и толико да брачни пар не може да “сервисира” ни двоје дјеце. Власт нема ријешену правично социјалну компоненту. Грабе друштвено богатство себи и позиционим партнерима, а за народ не мисле ни као о лањском снијегу. Додуше, за сликање су увијек спремни и насмијани.
  Зато породиљи Миланковић нека је срећна, здрава и весела беба, као и за оних шестеро код куће.

  Зашто нам се све ово дешава?

  Ево једног од објашњења:

  На нашој планети већ поодавно влада пандемија психопатије. Међутим, услед подмукле природе тог менталног поремећаја већина нас није у стању то и да примјети. Током цијеле наше историје, психопате стратешки постављене на кључним мјестима у политици, војсци и другим сегментима људског друштва, коштали су нас милијарде изгубљених живота; а о патњи, страдањима и разарарањима да не говоримо. Њихово оргијање ускоро би требало доживјети своју кулмунацију. Овај ментални поремећај карактерише се потпуним недостатком душе, односно савјести и једном опсесијом за наметањем својих идеја, ставова и илузија другима, како би их контролисали.
  Без обзира на то што данас постоје прилично поуздане дијагностичке методе овог поремећаја, све ово се не сматра никаквим проблемом јер се не помиње у контролисаним медијима.
  У сваком хуманом и напредном људском друштву, психопатама би требало забранити да заузимају позиције са којих су у стању да угрожавају друга људска бића. Ако већ они не могу доћи памети, можемо ли бар ми?!! Да ли треба дозволити тим духовним ретардима да нас потпуно поробе у име њихових „свевишњих господара“?!? (www.galaksija.com)

  Дакле, то је отприлике то, па сад ко вјерује – вјерује, а ко не, нека живи у сопственој илузији да он сам одлучује о својој судбини, свом животу!
  Тек, Кажем ја себи – добро је нек није горе!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*