Sjećanje ne blijedi: Godinu dana od kada je poginula djevojčica Vanja Rudić

Prije tačno godinu dana poginula je trinaestogodišnja djevojčica Vanja Rudić iz Prnjavora. Djetinjstvo, sreća i radost prekinuti su tog 10. oktobra oko 21 sat, kada je Vanju, dok je čekala svog oca, usmrtio automobilom Nisvet Mujkić. U stanju teškog pijanstva, sa preko dva promila alkohola u krvi, više nego duplo veće brzine od dozvoljene sve su to činjenice, koje su dovele do ove teške saobraćajne nesreće.

Mujkić je osuđen na šest i po godina zatvora. Izrečena mu je i zabrana upravljanja vozilom na deset godina.

Međutim, Vrhovni sud Republike Srpske je u avgustu ove godine preinačio prvostepenu presudu Nisvetu Mujkiću i osudio ga na identičnu kaznu od šest i po godina zatvora jer je pijan izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula Vanja. U odnosu na prvostepenu odluku Okružnog suda u Banjaluci, presuda preinačena u djelu koji se odnosi izrečenu mjeru zabrane upravljanja vozilom “B” kategorije. Umjesto zabrane od osam godina, izrečena je četvorogodišnja zabrana voženja. Ta mjera se računa tek nakon što Mujkić odleži zatvorsku kaznu.

Ovaj tragičan događaj potresao je cijelu BiH, ali i region.

Ove sedmice, njeni drugari iz škole “Branko Ćopić” organizovali su i Memorijalni turnir u odbojci, simboličnog naziva “Vanjin osmijeh”.

TV K3

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*