Sedam osoba iz Prnjavora zaraženo korona virusom jedna osoba preminula

Kod 365 osoba u Republici Srpskoj potvrđeno prisustvo virusa korona, 18.11.2020. u 9 časova

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. Apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 1005 laboratorijskih uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 365 osoba u Republici Srpskoj.

Radi se o 181 muškoj i 184 ženske osobe, od kojih je 54 mlađe, 223 srednje i  88 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta 102 osobe su iz Banjaluke, 59 iz Bijeljine, 34 iz Doboja, 23 iz Gradiške, 21 iz Zvornika, 11 iz Modriče, po osam iz Pala, Prijedora i Trebinja, po sedam iz Prnjavora, Teslića i Šamca, po šest iz Кneževa, Кozarske Dubice i Nevesinja, po četiri iz Bratunca, Istočnog Novog Sarajeva, Mrkonjić Grada i Šipova, po tri iz Bileće, Istočne Ilidže, Кotor Varoša, Laktaša i Čajniča, po dvije iz Vlasenice, Dervente, Lopara, Novog Goražda, Petrova, Rudog, Stanara i Foče i po jedna iz Berkovića, Oštre Luke, Sokoca, Srpca i Ugljevika.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 26 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o devet ženskih i 17 muških osoba od kojih je šest iz Banja Luke, tri iz Pala, po dvije iz Zvornika  i Srpca i po jedna osoba iz Doboja, Teslića, Bijeljine, Istočnog Novog Sarajeva, Rogatice, Prijedora, Prnjavora, Modriče, Ugljevika, Broda i Šipova.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 26.183  slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 775 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 11.002 osobe, a testirane su ukupno 122.974  osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 1.215, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 445, a u opštim bolnicama 770.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 14.486 osoba, a nadzor je završen k od 84.321 osoba.

Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*