SDS Prnjavor: Sredstva iz budžeta nisu dobro raspoređena (VIDEO)

Klub odbornika SDS-a u Skupštini opštine Prnjavor ukazao je da je budžet opštine, koji je usvojen na prošloj sjednici prnjavorskog parlamenta, nepravedan i raspipnički.

Usvojeni budžet opštine u iznosu od 17. 250.000 KM nije dobro osmišljen jer ne predviđa uzdvajanja za kapitalna ulaganja, što dalje znači da neće biti investitiovne gradnje u Prnjavoru u ovoj godini, navode oz Kluba odbornika SDS-a.

– Smatramo da je daleko više novca potrebno izdvojiti za ovu stavku, a ne samo 700.000 KM, rekao je predsjendik Kluba SDS-a u SO Prnjavor Milan Petrović.

U prnjavorskom SDS-u ističu da su sredstva namjenjena poljoprivrednicima mala, da je potrebno izdavajti više novca za asfaltirnaje nekategorisanih puteva, kao i da je neophodno izdvojiti sredstva za prevoz srednjoškolaca iz rubnih dijelova opštine.

Govoreći o Zaključku o „Ribnjaku“ koji je usvojen na prošloj sjednici SO Prnjavor, i koji predviđe da se od nadlaženih organa zaustavi nelegelana prodaja ovog preduzeća, u SDS-u su naveli da se sporna privatizacija ovog preduzeća desila u doba vladavine SNSD-a.

– Svako ko je činio nezakonite radnje u ovom preduzeću treba da odgovara, bez obzira na stranačku knjižicu, naveo je Petrović.

U Klubu SDS-a ističu da su sporni i rashodi budžeta, jer se za plate zaposlenih u opštini izdvaja oko četiri miliona. Navleli su da je dobra stvar što su odbornici na prošlom zasijednanju podržali njihov prijedlog da se više sredstava izdvaja za boračke kategorije na uštrb sredstava namijenjenih kabinetu načelnika.

TV K3

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*