SDS Prnjavor: Javnost hoće da zna ko i kako gradi u Prnjavoru

Cijenimo brigu gospodina Tomaša i SO Prnjavor, tako posebno naglašenu u vrijeme predizborne kampanje, za javni interes naše lokalne zajednice po pitanju objekata na atraktivnim lokacijama u gradu. Shodno tome, tražimo od gospodina Tomaša i predsjednika SO da jednaku brigu za javni interes pokažu i na primjeru izgradnje stambeno-poslovnog objekta na parceli između ulica Svetog Save i Veljka Milankovića. Javni interes se ogleda upravo u tome da građani dobiju sve neophodne informacije o izgradnji pomenutog stambeno-poslovnog objekta.

S obzirom na to da javnosti još uvijek niste dostavili na uvid odgovore na pitanja definisana zaključkom SO Prnjavor od 12.06.2020. godine, postoji opravdana sumnja da nisu ispoštovani svi uslovi u pogledu pravne regulative i da se iz tog razloga ne oglašavate.

Očigledno nije isto pričati priče za skupštinskom govornicom i potpisati se ispod napisanih riječi.

Znamo da je pokretanje pitanja vlasništva na zgradi Srpske demokratske stranke običan predizborni trik i da ono nije upitno, što će svojim aktima potvrditi nadležni organi.

S druge strane, pitanje je da li se isto može reći i za izgradnju stambeno-poslovnog objekta za koju mjesecima izbjegavate dostaviti informacije građanima.

Predsjednik IO SDS Prnjavor

Milan Aleksić

10 Comments

 1. Postovani gospodine Zunicu
  S velikim interesovanjem citam Vase svakodnevne komentare pa se pitam odnosno zelim Vas licno ovako javno da pitam :
  Imate li Vi plan B?
  Vi vise zastupate interese sadasnjeg nacelnika nego interese politicke partije kojoj pripadate te me zanima sta cete uraditi u slucaju da doticni izgubi izbore za nacelnika?
  Stajat cete ispred Vaseg a i naseg sadasnjeg nacelnika i kad je izgubio ili cete promjeniti stranu i podrzati novog nacelnika.
  Ja nepratim toliko lokalnu politiku ali mi se cini da ste neko vreme vladavine SDS-a takodje bili njihova udarna pesnica,
  Unapred Vam se zahvaljujem na odgovoru. Pozdrav

 2. Žuniću ne okolišaj i ne prosipaj demagogiju. Već odgovori zašto niste dali pismeni odgovor ako je takav bio zaključak SO. Zbog toga imamo pravo da sumnjamo u legalnost izgradnje tog objekta i sa pravom pitamo zašto ta zgrada nema građevinsku dozvolu? Je li razlog investitor koji izbjegava plaćanje obaveza ili načelnik koji pokriva sve to iz ličnog interesa i profita?

 3. Javnost nece da zna.Evo mene to ne interesuje uopste.Interesuje me da se nesto radi i da imam u novcaniku.Govorotie u svoje ime, a ne u ime javnosti i moje ime.Hvala

  • E mene baš interesuje, “glasač” reče: ” Da imam u novčaniku”! Kako ćeš imati kada za izgradnju te zgrade nisu uplaćena srestva na račun opštine. Samim time je oštećen budžet. A budžetska srestva se trošè ili bi trebalo da se troše za opšti interas svi građana naše opštine. To je razlog zašto imamo rupu u budžetu, a samim tim svi imamo manje u novčaniku!

 4. Ne znam da li je osoba što se tako potpisuje baš Brano Žunić, ali ako jeste, može da mi odgovori. Posebno zato, jer sam glasao za njega kao dugogodišnjeg borca za istinu.
  Kao neko ko mjesecima sa balkona gleda ovu “izgradnju velikog objekta” i sa svojim komšijama trpi buku, prašinu i blato, vrlo pažljivo sam pratio tu sjednicu u junu.
  Ne znam šta ste tamo pričali i kako ste se prepucavali, ali vrlo dobro se sjećam da je skupština donijela zaključak da se dostavi pisana informacija po tom pitanju. I znam da su za to glasali svi, uključujući i sve odbornike SNSD na čelu sa Simićem.
  Zato molim Žunića da odgovori da li je taj zaključak supština donijela.
  Da li je doneseni zaključak obaveza ili to zavisi od volje pojedinaca koji misle da su jedini koji imaju prava?
  Sjećam se “mog” Žunića kao odbornika i znam da bi takav oči kopao da se ispoštuje odluka skupštine opštine. Izgleda da se principi mijenjaju kad se sjedne u fotelju.
  Molim vas da nas više ne pravite budalama!

  • Morate pitati odbornike šta je skupština donijela od zaključaka…i da li su uspoštovani…u ovoj konkretnoj temi, uloga mi je drugačija…prema tome, ne miješam se u rad skupštine…i ne valja da svi rade sve…i posao izvršne, a i posao normativne vlasti…neka se odbornici bore za sebe…nekad sam imao situaciju da sam kao odbornik čekao odgovor 4 mjeseca od SDSa( Djurdjević bio predsjednik)…kad sam vidio da neće da mi proslijedi kakav takav odgovor, a bio je dužan, ja sam izašao za govornicu i nisam se htio skloniti dok mi se moje pravo ne ostvari. Dakle, sam sam se izborio za ono što me kao odbirnika pripadalo. Neka se SDSovi odbornici bore na jednak način, ako im je nešto uskraćeno…neću ja da se borim za njih, a oni ovamo paradiraju kako su moćna stranka i tako to.

   • Samo “vandredni” đak prava može da izmisli novi stub vlasti! Pored zakonodavne, izvršne i sudske, veliki pravni genije izmisli i “normativnu vlast”! A zuzimanje govornica su u demokratskom svjetu sprovodili nasilnici i primitivc, što Žunić i jeste.A da se ne mješaš u svoj posao, i to znamo! Odjeljenje kojim upravlja prestavnik “normativne vlasti” je servis Skupštine i to odjeljenje bi trebalo pripremiti pomenuti odgovor.

 5. Dobili ste ovu infornaciju što se kaže 1000 puta…Eto…odmah u ponedeljak neka dodju koliko god želi odbornika i dobiće informaciju…da odbornici rade svoj posao kao što je nekad to radio Brane Žunić, (kad je bio odbornik), već su trebali davno naći odgovore u odheljenju…za 4 godine, nijedan odbornik SDSa, a i odbornici ostalih partija, nisu nikad tražili ništa. A svi se sada na nekakvim listama bore za narodno dobro..

  • Brane ti nisi prošao za odbornika već ja, a tebi je Siniša dopisao glasove, kako ne bih prošao.

 6. Jos jedna noć bez sna za tomaša.
  Glasaću za Aleksića, ali pod uslovom da mjesec dana od preuzimanja dužnosti izađe sa informacijama u javnost da li ova zgrada ima sve dozvole. Pošten svijet ne može šupu za drva napraviti a da ne dođe inspekcija a ovdje ovaj kauboj od načelnika se bahati kojekakvim zgradama

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*