SDS Prnjavor: Darko Tomaš ugostio osobu koja Srbe naziva AGRESORIMA!

Objavu prenosimo u cjelosti.

Načelnik naše opštine nas je svojim prethodnim postupcima navikao da od njega ništa ne može iznenaditi, ali ovakvo ponašanje zaista prelazi granice tolerancije i razumijevanja. Ono što se ne smije prećutati je činjenica da mu je u srijedu u posjetu došao očigledno još jedan blizak saradnik, Mirsad Hadžikadić, funkcioner Platforme za progres.

Prnjavor je kroz istoriju bio i ostao mjesto na kojem se gradi suživot među nekoliko nacija i vjeroispovjesti, ali uz poštovanje, saosjećanje i korektan komšijski odnos. Međutim, Mirsad koji je trenutno nastanjen u Sarajevu, po stavovima i objavama na društvenim mrežama nikako ne spada u one koji suživot na ovim prostorima ne smatraju mogućim.

Fraze Hadžikadića poput „barbarstva i zla“ upućene srpskom narodu sa ovih porstora su skandalozne. Zatim ništa manje od toga nije skandalozno i nazivanje minulog rata agresijom na BiH. Vjekovne žitelje na određenom prostoru nazvati agresorom u najmanju ruku je apsurdno, a poslije toga i moralno nedopustivo. Agresori su oni sa Bliskog istoka koji su na Ozrenu nosili odsječene glave Srba kao trofeje.
Zatim i politički stavovi Hadžikadića ilustruju pravu sliku i ponašanje Bošnjaka. Vapaj prema Kristijanu Šmitu da se poziva na Bonska ovlaštenja dokazuje stav bošnjačke političke elite prema funkcionisanju sistema u BiH.

A ono što je gore od ovakvog ponašanja i stavova Hadžikadića, je srdačna dobrodošlica načelnika. Zvanična posjeta instituciji načelnika opštine je nedopustiva za čovjeka koji Srbe naziva agresorima, Republiku Srpsku genocidnom tvorevinom a Aleksandra Vučića optužuje da ima „veliko-srpske hegemonističke“ planove. NJegova posjeta pod plaštom projekata o privredi i zdravstvu, te „izgradnji mostova među ljudima“ iza sebe bi mogla da krije prilično opasne i lukave namjere, što je načelnik trebao da zna.

Ovom prilikom želimo da napomenemo načelnika opštine, kao i sve ostale pripadnike Snsd-a i njihovih satelita da se između ostalog sjete i ovoga, kada im sljedeći put padne na pamet da pripadnike SDS-a nazovu izdajnicima i sarajevskim plaćenicima. Takođe bi načelnika trebalo podsjetiti da je Aleksandar Vučić značajno doprinio izgradnji auto-puta koji prolazi kroz Prnjavor.

Nadamo se da je ovaj sastanak načelnik iskoristio da podsjeti Hadžikadića koliko je novca taj Vučić uložio čitavu BiH u posljednjih nekoliko godina, te da mu ukaže da Srbi nisu nikakvi agresori, varvari, niti zli ljudi, nego obični narod koji, koliko god to nekom teško padalo i dalje živi i zapadno od Drine!

Pozitivnasrpska.com

23 Comments

 1. Pa vaš je SDSovac rekao da su Srbi genocidni pa pitam ima li išta gore da jedan pripadnik srpskog naroda ( valjda) kaže da je taj narod genocidan? Da ne navodim dalje šta ste pričali i radili i šta radite, kancelarija SDS , PDP, SDA vam non stop radi na Grbavici u Sarajevu! Šta radite vi znate a znaju i još neki,.

 2. SDS se koristi predizbornom polarizacijom i huškačkom retorikom. Njima nije u interesu niti privreda u Bosni i Hercegovini niti pomirenje i saradnja.

  • Njima , tj SDSu i PDPu današnjem je interes saradnja sa Bakirom i uzimanje love na taj način a sve ostalo su njihove laži , floskule i mantra.

  • o cemu ti pricas, pa ako iko koci bilo kakvu aradnju u BiH je SNSD!!!

   • Za TO SVAKA BUDALA ZNA– , pa glasajte za Opoziciju u Oktobru da BiH krene putem razvoja, sreće i prosperiteta potpuno jedinstvena a vjerujem da hoćete jer će američka ambasada reagovati da glasate za Opoziciju a javiće se i Escobar i ostali iz amerike i američke i engleske ambasada!

    • Ma kakva opozicija zna se koga je Amerika i Nato postavio,izbori su farsa mi smo okupirani.Moze se glasati i 80% za opoziciju rezultat ce Amerika da napravi ako nikako onda barem ono poznato Snsd i vladajuci 51%,a opoticija 49%.

     • za Samo istinu, jest malo sutra to se ne uklapa ni u melo za svinje. Znam da gledamo da mi iz opozicije dobijemo još dosta Vlasti jer ipak smo i mi dijelom u vlasti osim DNSa ali na taj princip na koji ti pišeš nikad nećemo dobiti ništa nego što već imamo.Samo još fali da kažeš da Amerika voli Dodiga i Ruse !? Samo reci tako da ne izvlačimo iz tebe jer je jasno šta namjeravaš tim što si rekao.
      Jbg, mi zaigramo oko neke teme a kad treba glasati protiv toga mi od straha od šefa Eskobara pobjegnemo sa sjednice Narodne Skupštine! Na lažima nikad i nikad nećemo imati viška stolica za naše stražnjice a jedino što nam je ostalo to je da lažemo.

      • “a jedino što nam je ostalo to je da lažemo.” navedi molim te o cemu to opzicija laze, ili kad cujem bn laze, reci nam jednu stvar koju su slagali a da te neko nemoze demantovati!!!

       • Ja ću da se upustim u vaše komentare. Opozicija ništa ne laže niti TV BN. Opozicija je reformisana na korist svih gradjana BiH a TV BN je vrlo realna TV kuća koja koliko god je to moguće spasava BiH od nejedinstva i isto tako drži naše bosanske narode na okupu koliko god može. Veliko Hvala za BNi preporučujem da je gledate ko je u mogućnosti što više.

 3. Gledam sinoc Evroviziju i konstatujem da Srbija ili ti predstavnica Srbskog naroda dobije pet puta vise bodova od jedne Finske nego od citave Srbske dijaspore (Njemacke, Austrije, Italije itd) pa ne mogu da vjerujem. Medjutim cim te,, ojero”patriote dodju ovamo e tad pocinje bal i nestasica Srbskih trobojki potraznja za CD ovima Baje Knindze, udaranje u Srbska prsa, potraznja za majicama sa 4 s itd itd.. Ne mogu da shvatim da ljudi to jest nasa dijaspora gore bas nista ne zele da ucinu da bi zasitili svoju domovinu a za razliku od Bosnjaka koji su svake sedmice na nekakvom protestu i daju podrsku svom identitetu.. Jednom rijecju SRAMOTA!!!

 4. Ništa novo i baja iz laktaša se sastaje sa balijama po sarajevu a na manjači glumi srbendu.

 5. prnjavor.info ovom objavljuje predizborni verbalni rat SDS-a. Ovo je nepotrebno i štetno za svakodnevnu politiku i privredu

 6. Samo da SDS i PDP pobjede i ja ne brinem da oni neće priznati Šmita za visokog predstavnika! Znam da će ga priznati a ako slučajno ne budu htjeli ima opcija da ratuju protiv nato pakta pa kako hoćete, birajte!

  • Pa priznao ga je Vučić i Srbija a samim tim i Burlo kao Vučkova podguzna muha zunzara!

   • Vučko da ali malo sutra , kao što vidimo nije priznat, samo ti laži bake i deke , od toga nema ništa dobro ni tebi ni njima , čak i ako si Bošnjak ništa čak ni tebi neće biti bolje sa Šmitom.

 7. Dobro je.Svaka cast tako to rade pametni mladi politicari.Uvjek treba siriti toleranciju medju narodima a to je Darko pokazao i prosli put kada je za nas praznik pjevao sa Klokicem.Samo naprijed Darko.Imas nase glasove ponovo.

  • A šta ćete Gospodine Nihade brate moj, to je visoka politika. Njihov Mektić je rekao da su oni sami genocidni a to niko nije rekao za svoj narod, opozicija im se sastaje sa isto tako agresorima i mudžahedinima kako oni to kažu i sa njima obrću kapital, grade federaciju, diluju opijumska sredstva , truju našu bosansku djecu itd. Ništa to nije novo. Najbitnije je da Srbi glasaju za sadašnju opoziciju, onda će sigurno RS priznat Šmita i da ova zemlja BiH konačno krene u bolji život svima ali potpuno jedinstvena.Selam

   • Ma dok je Dodika biće i Bosne!Ćovjek je prvi priznao genocid u Srebrenici i rekao da Mladić i Karadžić moraju u Hag! Ćovjek donio ćilim i dao 500 000 KM za Ferhadiju! Dok je većina Srba ratovala i rušila Bosnu on je radio svoj posao! I Ćovjek kada ode kod Erdogana zna da pozdravi “MERHABA ASKER”!!!

   • Dodik je 2007 godine rekao da je u Srebrenici bio genocid i zato mi Bosnjaci u RS glasamo za njega a nikako za ove cetnike iz SDS koji su i stvorili tu genocidu RS

    • Da se Bošnjaci , SDS i PDP međusobno ne potpomažu od 2014 god. propao bi sav SDS i PDP ali zato izdaju sve što se može samo da ih Bakir drži na spisku…….

  • Na ovom portalu se redovno javlja impotentna bolesna osoba koja se pokusava samozadovoljiti meketom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*