SDS objelodanio ime kandidata za NAČELNIKA PRNJAVORA: Tomašu na megdan izlazi Aleksić

Foto: Milan Pilipović/RAS Srbija

Konačno je u prnjavorskom SDS, kojeg je nedavno preuzelo nekoliko mladih, obrazovanih i ambicioznih kadrova, objelodanjeno da će njihov kandidat za načelnika opštine biti mašinski inženjer Milan Aleksić (28), predsjednik Izvršnog odbora ove stranke.

Mada to još nije ozvaničeno, u Srpskoj demokratskoj stranci Prnjavor portalu Srpskainfo je rečeno da će odluku o Aleksićevoj kandidaturi donijeti tokom ovog mjeseca i da u personalnom smislu tu više nema nikakvih dilema.

Aleksić, koji zajedno s predsjednikom Opštinskog odbora SDS Milanom Petrovićem pripada ešalonu mladih i veoma ambicioznih političara, potvrdio nam je svoju kandidaturu za najvišu lokalnu funkciju.

Foto: Milan Pilipović / RAS Srbija

Milan Aleskić

– Ovaj put mi u SDS idemo na izbore samostalnom odborničkom listom i svojim kandidatom za načelnika. U pregovorima smo s više političkih partija da nas u tome podrže. Vjerujem da ćemo dobiti povjerenje bitnih političkih faktora u Prnjavoru, čak i onih koji sada čine dio vladajuće strukture – smatra naš sagovornik iznoseći više argumenata u korist navedene tvrdnje.

Mada to još nije zvanično potvrđeno, sve ukazuje da će Darko Tomaš ponovo biti kandidat SNSD za načelnika Prnjavora.

Foto: Milan Pilipović / RAS Srbija

Darko Tomaš

– Srpska demokratska starnka u Prnjavoru ima tradiciju političkog djelovanja, bogato isksutvo, široku podršku koja je dobila novu vrijednost angažovanjem na čelnim funkcijama mladih i sposobnih članova, odanih temljnim vrijednostima, svojoj opštini i Republici Srpskoj – kazao nam je Aleksić pojašnjavaju promjene na kojima temelji izborni optimizam.

– Započeli smo podmlađivanje, reorganizaciju, promjenu načina rada u SDS, ali to nije nije dovelo do osipanja članstva niti kadrovskih podjela. Promjene nisu kozmetičke nego suštinske. To će odraziti i naša odbornička lista, većinski iz reda mladih. Nije to promjena političkog pravca nego korak više uslovljen energijom koju mladost posjeduje, idejama i odlučnosti mene i moje generacije da se prilagodi novim političkim, ekonomskim, društvenim okolnostima – navodi Milan Aleksić za Srpskainfo.

U njegovom fokusu je privredna aktivnost, te dugoročno stimulisanje mladih da žive, rade i grade svoju budućnost u Prnjavoru.

– Mnogo mladih odlazi odavde zbog nezdravog političkog ambijenta, zbog zamora uzrokovanog stalnim sukobljavanjima, nepotrebnog gubljenja vremena i energije na nevažna pitanja koja se kod nas predugo ponavljaju i ne donose napredak. Privreda je od temeljne važnosti a sadašnje iskustvo, u okolnostima svjetske epidemije, takođe je odredila pravce kojima se moramo kretati. To je razvoj domaće industrije – smatra Aleksić koji je, kako kaže, opredijeljen da u tolerantnoj političkoj i privrednoj atmosferi ponudi nova rješenja i perspektive.

On kaže da je prioritet njegovog programa zapošljavanje, zakonitost, uvažavanje potreba svih građana i mjesnih zajednica, veći procenat budžetske potrošnje za razvoj, a ne za plate administracije.

Podsjećamo, Nemanja Vasić, potpredsjednik Srpske demokratske stranke, ranije je najavio da će SDS u Prnjavoru na izbore izaći sa novim i mladim osobama.

– Situacija u Prnjavoru je kao devedesete, kada sam sa 32 godine izabran za predsjednika Skupštine opštine, a moji saradnici još mlađi. I uspjeli smo. Sada je takođe teška situacija i treba dati šansu mladima, ovima koji su odlučili da ostanu, da iskoriste šansu, da osmisle koncept bolje budućnosti – objasnio je Vasić.

Uvjeren sam, istakao je on, da će mladi donijeti pobjedu SDS tokom lokalnih izbora ove godine.

– To su Milan Aleksić, kandidat SDS za načelnika opštine, i Milan Petrović, predsednik Opštinskog odbora, prvi na odborničkoj listi – rekao je Nemanja Vasić, član Predsjedništva Srpske demokratske stranke Republike Srpske.

Dvojac bez konkurencije

Za sada je gotovo izvesno da će glavni takmaci za načelnika Prnjavora na izborima biti Darko Tomaš (SNSD), koji privodi kraju drugi načelnički mandat, i Milan Aleksić (SDS), mašinski inženjer zaposlen u privatnoj firmi u Čelincu, gdje svakodnevno putuje na posao, bez funkcionerskog iskustva, ali sa dužim stranačkim stažom.

Ostale stranke za sada ne ističu svoje kandidate za načelnika. Oni će se, vjerovatno, opredijeliti za podršku Tomašu ili Aleksiću, ukoliko njihove partije i konačno potvrde ove kandidature.

Milan Pilipović – srpskainfo.com

32 Comments

 1. sds nema vise sansi na nivou RS-a pa tako ni u prnjavoru ,to je samo bacanje para za izbore ,kampanju itd…….”dere Baja i to do jaja” to ce biti slogan za ove izbore

  • U pravu si “mladene”, dere, dere Baja ali kožu sa leđa ovog naroda. Bando plačkaška, pljska bolnica, respiratori, maske i rukavice,objekat u Trbinju za Fond zdravstva, deru i dijalizne bolesnike, ništa im nije sveto. Neka deru ničija nije gorila dovjeka! Tik, tak…

   • Baš tako
    Pa ti bi trebao malo okusiti respirator pa bi bar jedno kratko vrijeme drugačije pričao zluradi jeziče!

  • Aleksić nije loš momak ali iz dna duše mrzi SNSD! ? Više voli Turke kao i sav SDS i PDP to ih veže,njegov predsjednik je bio kako je sam pisao Vukota Govedarica (gdje nađe tu “intelektualnu gromadu” ne zna ni on) ! Mogao je da ide i još može u Njemačku ali što da se pati kad može pokušati ovako laganice a para kaplje. On je dobar poljoprivrednik a iskustva u politici nema ni za crno ispod nokta.

 2. Поштовање г.Алексићу, али Начелника као Господина Томаша до сада Прњавор видео није, ту би нај боље било да се ништа не мења. Све похвале за СНСД и начелник Дарку Томаша.

  • Dragane, da ti šta znaš, znao bih da se
   “naj bolje” piše sastavljeno. Svi vi SNSDovi botovi i Tomaševe podguzne muve ste veoma nepismeni! Da je drugačije ne bi ste za njih glasali.

 3. Sve dok ovaj narod glasa na osnovu toga čiji je šator najbolji (u zadnje vrijeme i jedini jer se zna ko je kupio sav jagnjeći i praseći fond kako onomad Glavni Laktaški Krmak sam reče), čekajući 2-3 šuplje riječi nadobudnog manekena, kvazi velikog ekonoma Dr Čmarka Promaša zvanog Kratki ili Krivonogi (da je stručnjak, otišao bi u neku veliku firmu u stečaju, poput Kosmosa u Banjaluci npr.i izvukao je iz problema a ne zaduživao iznova opštinu Prnjavor)kao i par mlakih piva, zaboravljajući da će sutradan opet osvanuti gladan i žedan, nemoćan da promjeni nešto nabolje svojoj djeci-nema ovde ni demokratije, ni prava a ni solidnog života. Otjerali su Crvene Ustaše oko 300000 ljudi za ovih dvadesetak godina vladavine, prodali sve osim Elektra i Šuma (a i to će ubrzo) i znate šta? Cilj još nije ispunjen.
  A kad ispune cilj, i sruše ovo malo što je ostalo, onda će ih skloniti isti oni koji su ih i postavili, na tenkovima, onomad.
  A vi botine i dupeuvlakači prestanite sa pričama “svi su oni isti” i “ovi su se bar nakrali”, nisu to neki argumenti za nekoga ko zna sabrati 2 i 2. U pamet se, narode, i ne budite sebični, naša djeca su u pitanju…
  Podrška za Milana.

  • Marko
   Isti su da ali ne po visini, težini i sl. bote Bakirov!
   Sve dok ovaj narod glasa na osnovu mišljenja trebaju li nam medicinska sredstva,bolnice itd ili ne trebaju nema mu nikakvih šansi za bilo kakav napredak!!!

  • Marko
   tupane pa bogami niko više nije nakrao nego SDS i PDP.
   A kad se ide pa makar i na papiru za člana EU svega se svoga odričeš ako nisi znao a nisi jer nisi dovoljno pismen, takvima je samo borba za fotelju.

  • Marko jaharane sa tenka su oni brzo sišli to ti ne znaš jer nisi sa ove planete , tvoji iz SDS i iz PDP su na tom tenku sa Bakirom od 2013 godine po onom sporazumu sa Bakirom koji je potpisan u sjedištu nato pakta u Briselu 2013 godine i ponovo potvrđen 2014 godine sa Bakirom!

  • Marko “jaharane” sa tenka su oni brzo sišli to ti ne znaš jer nisi sa ove planete , tvoji iz SDS i iz PDP su na tom tenku sa Bakirom od 2013 godine po onom sporazumu sa Bakirom koji je potpisan u sjedištu nato pakta u Briselu 2013 godine i ponovo potvrđen 2014 godine sa Bakirom!

 4. Nemanja gurnuo ove mlade, pa da poslije moze sav teret poraza prevaliti na njih, a on kao ostati cist. A u sustini, on i dalje vlada SDSom, samo nije na papiru. Ne moze se zamjeriti Dodiku, valja opravdati kredit IRBRS. A ti sine, bolje se nemoj provaljivati, Tomas cete oduvati lagano. Gataric je za ovog Aleksica bio institucija, pa je oduvan sa 5.000 glasova razlike.

  • Marko
   Šta smeta Aleksiću da proba,da se okuša? bolje mu je to nego Njemačka gdje bi radio za manje novca a u koju je želio i mogao da ide kad hoće.Moći će to i dalje ali tamo mora raditi!!!

 5. E moj Darko, dok ti docekas da opozicija u Prnjavoru prestavi ozbiljnog kandidata za nacelnika, da te moze ugroziti na izborima, doces do penzije i djeca ce ti biti punoljetna..

 6. Da li iko normalan, osim ovih portal botova, koji pisu komentare sa 5 laznih imena, misli da Aleksic stvarno moze pobjediti Tomasa na izborima? Meni je licno svejedno neka bude ko ce biti, dugo sam glasala za SDS ali ta stranka godinama nema ozbiljnih kandidata.. Ovo je smijesno, dovedeni su izbori do toga nivoa da se cisto odrze a pobjednik se zna unaprijed.. U Prnjavoru nema očigledno niko spreman da stane na crtu Tomasu i da budu tijesni izbori.. Ovo je presmijesno.. Nemanja zna da ni on nema sanse zato je ove mlade bacio u vatru. Jer da izgubi pada na nivou stranke, a to mu ne treba.. Sinisa je ozbiljniji kandidat bio od Aleksica.
  Darko cestitam

  • Botu prvo se sam/a sa sobom razjasni jesi muško ili žensko pa takav nik

   i stavi a šta reći za kandidate ? Neko putuje iz Prnjavora na posao a
   neko u Prnjavor na posao. Pametnom dosta

  • Đeće Nemanja kradljivac opet za načelnika ili Siniša kao peder za načelnika! Nije narod toliko blesav!!!

   • A zamisli Drkića koji je i jedno, i drugo, ono što se kaže dva u jednom!

    • Gospodine Prnjavor info, zasto ne izbrisete ovaj komentar gospodina Marka , gdje se vrijedja clan predsjednistva BIH , gospodin Dodik…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*