Savić: Vlast u očajničkoj potrazi za slamkom spasa

Naslušali smo se priča o nepostojećem aerodromu u Trebinju, u nevjerici gledali kako će nas autoputevi koštati kao da se grade preko planina, a nedavno čuli i bajku o skijaškom centru na Manjači. Kako se bliži dan njihovog poraza i odlaska u političku prošlost, iz kuhinje vladajuće garniture izlaze specijaliteti kojima prevazilaze sami sebe, kaže Savić Damir, kandidat SDS za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske u IJ 2.

Pred izbore su se sjetili mladih, boraca i penzionera, pa odlučiše da im podijele milostinju nadajući se da će zaboraviti sve godine nebrige i ponižavanja.

Ali posljednji specijalitet iz te kuhinje zaslužuje posebnu pažnju, jer pokazuje da u očajničkoj potrazi za slamkom spasa kopaju po samom moralnom dnu.

Dan pred početak predizborne kampanje Vlada Republike Srpske je donijela odluku o dodjeli jednokratne novčane pomoći od 1000 KM nezaposlenoj djeci poginulih boraca.

Gospodo uskoro bivši, imate li vi bar malo savjesti? Znate li šta je stid?

Najmlađe dijete poginulog borca sada ima 26 godina. Dvadeset šest godina?!

Kada ste vi došli na vlast 2006. godine, to dijete je imalo 10 godina i išlo u peti razred osnovne škole.

Šta ste vi uradili za sve to vrijeme da ono danas ne bude nezaposleno?

Kojim mjerama ste privredu Republike Srpske učinile jakom da to dijete već u osnovnoj školi vidi bolju budućnost?

Na koji način ste tom dijetetu i svoj drugoj djeci poginulih boraca pomogli da nakon srednje škole mogu da nađu odgovarajući posao?

Kako je moguće da nakon silnih uspjeha kojima se hvalite ta djeca ni nakon završenog fakulteta nemaju izbor?

Nemate odgovore, kao što nemate ni savjesti. Jedini cilj koji vidite je da se na bilo koji način dobije još neki glas.

Kako vodite brigu o djeci poginulih boraca, najbolje govori nedavno završeni konkurs za radno mjesto u prnjavorskoj biblioteci.

Bila su dva kandidata, ali stranačkoj komisiji je bitan samo jedan kriterijum.

Manje je važno što jedan kandidat ima puno bolje kvalifikacije.

Potpuno je nebitno to što je taj isti kandidat dijete poginulog borca.

Presudno je bilo to što je drugi kandidat politički podoban.

Tako izgleda vaša briga za djecu poginulih boraca.

Ali zalud vam sve, gospodo uskoro bivši. Pročitani ste.

Narod je sit vas, vaših laži i praznih obećanja. Uskoro ćete se i sami u to uvjeriti.

SDS

15 Comments

 1. @Vlast mozete samo da sanjate. Ko to bi protiv danas u NS ili bolje da pitam ko to bi ZA.Jesil konacno shvatio da ne posjedujes svoj mozak.BUDALA

 2. ПДП је кренула отворено путем издаје српских интереса а уз помоћ МИ6 (британска обавјештајна служба) а Шаровић невиђени млакоња и човјек без харизме је уништио СДС као државотворну странку. Далеко већи успјех би имао Миладин Савић да су га којим случајем кандидовали за члана Предсједништва БиХ из реда српског народа. Јелена Тривић нема теоретске шансе да побиједи Милорада Додика.

  • Dok je Nato na Manjaci Dodik ce da vlada, ako ga i smijenimo oni ce da ga vrate. Mi smo najvece kukavice da nema Nato snaga na Manjaci tek onda bi smjeli da glasamo protiv Dodika i Snsd-ea.A da Nato dovede Jelenu svi bi ovi Snsd-eovci presli u PDP.U glas bi svi govorili mi se nikada nismo slagagali sa Dodikom nazivali bi Dodika svim pogrdnim imenima.

 3. De ti zemljace prvo pobjedii na tim izborima pa ih onda nazivaj bivsa vlast ….
  Druga stvar koja mene vise iritira je da Vlast stalno podrzava decu poginulih lboraca sad vec zreli ljudi koji i sami imaju decu te mogu raditi i brinuti se o sebi a o onim starim i nemocnim roditeljima tih istih boraca niko neprica a oni su ti koji su ugrozeni.

 4. Može li dotični da objasni kako su on i Gatarić tražili da se pare za školu koju je pravio Komerc mali prebace na račun opštine i kako su rekli da ministarstvo blokira izgradnju škole.

  • A moze li ova vlast da to sto navodis ispita i utvrde istinu i ako je bilo tako da Gatarica i druge tuze i da odgovara. Znaci ova vlast nista ne radi po pitanju kriminala koji su oni samo usavrsili.

 5. Budite sada u Narodnoj Skupštini protiv da vide gradjani kako branite interese Republike Srpske! Sram da vas bude, na izborima 1000 glasova niste zaslužili da dobijete a PDP je još gori od vas!

  • Не мој само да нас Миле брани!У народу познати као Миле Ронхил или Миле тенкиста.Ваљда је пуно пушио ронхил управљајући тенком Т85 на ратишту или је шверцовао ронхил а тенковима Нато пакта дошао на влату.

  • Mozete da pisete sta hocete, ali barem sami sebi jedno morate priznati. Nije Dodika i Snsd-e Nato smijenio nego Poplasenog i SDS medju njima i Sarovic i drugi. Zar zaista nemate srama ni obraza barem malo pa glasajte za koga hocete. Koliko je bilo odluka NS Republike Srpske koju su svi usvojili da bi sve to Dodik ponistio.Rezolucija o Sudu i Tuzilastvu BiH,pa o 9.januaru pa o Anp tj.Natou pa Referendum o nezavisnosti sve je to Dodik jednom rukom ponistio i jednim glasom.Zar vama koji ste u Snsd-eu ili koji podrzavate sve to imate obraza traziti podrsku. Zar vam ne smeta sto ste svojim glasovima dali podrsku tim odlukama i referendumu i da vase glasove Dodik ponisti. Sta ste sve spremni da uradite da ostanete uz Snsd-e gomna bi jeli ako bi vam Dodik ponudio.

  • Nije ni vama lako, botovi.
   Naredilo vam da potrošite čitavo radno vrijeme na internet komentare?
   Pišete ono u šta ni sami ne vjerujete i branite one koje baš zaboli za vama.
   Oteće vam i sendvič koji ne pojedete do 3. oktobra ujutro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*