Saopštenje za javnost kluba odbornika Srpske Demokratske Stranke

Na sjednici gradske skupštine Prnjavora, održanoj 17.11.2023. godine, skupštinska većina predvođena SNSD-om usvojila je novo u nizu kreditnih zaduženja, u iznosu 5,5 miliona KM.

Obavještavamo javnost da su odbornici SDS-a bili protiv predloženog zaduženja iz mnogo razloga.
Svima je jasno da su infrastrukturni projekti koji su navedeni kao svrha kreditnog zaduženja, u stvari paravan za ličnu promociju i izbornu kampanju sljedeće godine.

Kao i ranije, ne postoje tačno predviđeni iznosi pojedinih projekata, što samo potvrđuje prethodno rečeno. O svemu će odlučivati jedan čovjek, bez uticaja onih koji su svojim glasom odobrili novo zaduženje građana.

Istovremeno sa zahtjevom za novi kredit gradska administracija se hvali suficitom od preko milion KM, pa se postavlja logično pitanje zašto se infrastrukturni projekti ne rade iz pompezno predstavljenog suficita.

Sa novim zaduženjem godišnja rata kredita u 2025. godini će biti blizu 3 miliona KM!!!

Kada se na to dodaju plate za ko zna koliko zaposlenih u gradskoj upravi, na šta se izdvaja preko 11 miliona KM, dolazimo do toga da će samo ove dvije stavke odnositi skoro 50% budžeta.

Kada neko skoro sve radi zaduživanjem, prije svega je neracionalno i nedomaćinski.

Mi ne možemo i ne želimo da podržavamo nešto što za cilj isključivo ima promovisanje pojedinaca na račun budućnosti naše djece.

Klub odbornika Srpske demokratske stranke

9 Comments

  1. Ima li kakvih investicija kreditnih ili blo kojih drugih za Kremnu,Drenovu,D.Mravicu,D.Vijacane,G.Vijacane,Sarince,Vrsane,Prisoje…Od Gradske vlasti u protekle tri godine nista nismo dobili.

    • Nemozete nista dobiti jer glasate za SDS tako mi rekose u Sarincima.Ako budete glasali za Snsd-e opet necete dobiti jer ste prije glasali za SDS.Jednostavno niste ni u planu za 100 godina.

  2. Amerika radi rebalans i dodatno zaduženje budžeta a da Prnjavor nema potrebe . Ma kome ja to obrazlazem sta kaputic zna gde je Amerika .

  3. SDS je prestao da postoji kao SDS još 2014 godine po onom Sporazumu,ne možete svakoga slagati.Džaba je se kititi tuđim perjem.Ne prolazi kod većine.

  4. Čuj Saopštenje! O bože pa ovi se bune jer je kredit namjenski! Za vremena njihovih starih pajtaša dignuto je između 2004 i 2007 godine 19.000.000. I nigdje nisu uložili pare! Njihovi su uzimali kredite sebi lično iz budžeta kad pristignu pare iz banke.Tek sada se vide novi infrastrukturni objekti! Proizlazi da se vi bunite jer niste na koritu! Oćero vas Baja sa korita!!!

  5. Sve je manje zaluđenih koji vam vjeruju,loša vam je politika,diže se kredit ma bogati a vi nećete ništa dobiti kao bajagi i vi ga ne biste kao bajagi dizali da imate vlast ma ajde fore su vam samo za maloumne.Ja pomislih da objavljujete da večeras Mjesec udara u planetu Zemlju i čovječanstvo nestaje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*