Saniraju se posljedice nevremena u selu Čorle

I nakon dva dana nakon olujnog nevremena, koje je pogodilo pojedina područja opštine Prnjavor, mještani sela Čorle saniraju posljedice. Evidentira se šteta i popravljaju krovovi objekata, otklanjaju kvarovi na elektromreži, ali i usjevima, te uklanjaju oborena stabla.

TV K3

Nevrijeme, koje je prije dva dana zahvatilo opštinu Prnjavor, veliku štetu je prouzrokovalo u selu Čorle, udaljenom nekih osam kilometara od Prnjavora, gdje su oštećeni krovovi kuća i drugih objekata, uništeni voćnjaci i plastenici, kao i makadamski putevi. Vjetar je obarao stabla, a kiša prodrla u domaćinstva. Padali su i veći komadi leda. Mještani navode da im je nevrijeme porazbijalo i prozore. Stanje je kažu vrlo zabrinjavajuće, jer se ovakvo nevrijeme, iako je trajalo svega nekih 20-ak minuta ne pamti.

“Na spratu kuće, izbijen je i prozor od jačine nevremena. Bacali smo lopatom led ispred kuće, nismo mogli ući od količine leda. Nikada ovako nije bilo, eto što se kaže, stara sam, ali ne pamtim ovako nešto. Padne malo led i kiša često, ali nikada ovako”, kaže Vinka Čerketa, mještanin sela Čorle, Prnjavor.

Ništa bolje nije prošlo ni domaćinstvo Milenka Čerkete, gdje je krov sa polovine kuće od siline udara u potpunosti otkinut. Odjednom je oluja naišla, udario vjetar i digao sve, kaže Milenko.

Mještani u ovom dijelu Prnjavora i danas, nakon dva dana, saniraju posljedice nevremena, popravljaju krovove i sklanjaju oboreno drveće koje je vjetar čupao iz korijena.

“U kući je sve propalo, namještaj sav pokisao”, kaže Radomir Veselinović, koji je došao da pomogne, kako bi krov iole bio vraćen u prvobitno stanje.

Posljedice su vidljive na infrastrukturi. Nevrijeme je prouzrokovalo i nestanak struje, a u ovom selu mnoga domaćinstva i danas imaju samo jednu fazu.

Prava je sreća što iz ovog olujnog nevremena, kažu nisu imali ugroženog stanovništva, a sva velika materijalna šteta, koja je napravljena, vremenom će biti u potpunosti sanirana.

Izvor: TV K3

2 Comments

  1. Moj domacine. Ne pokriva se kuca limom. Nije to ni hala ni stala. Jebo te lim i ko te nagovori da pokrijes kucu limom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*