8 Comments

 1. Bio sam prišao tom otcjepljenom udruženju RVI u nadi i Draganovim obećanjima da će se naš status temeljito poboljšati. Nažalost, trebalo nam je toliko godina da shvatimo da Vrhovac ima čisti dil sa resornim ministarstvom da se uopšte ne bori za naša prava. Pogotovo da nam se povećaju ove mizerne invalidnine. To je ključno. Kada ste mogli čuti da se on za to zalaže? Nikada! I neće, jer je dogovor da on ćuti i gricka brojne privilegije. Svaka mu čast kao bivšem borcu ali je nula od predsjednika i našeg predstavnika. Jedno veliko razočarenje i najveća obmana.

 2. Mozda je on razbio Boračku, ali je glavni doušnik Boračke u Prnjavoru njegov sekretar Nevenko Ilovčanin koji ima velike ciljeve i sve se vraća sve se plaća

 3. Lako je sjediti pored racunara i pisati gluposti, ovi komentari nemaju veze sa istinom, uradite nesto u svom dvoristu

 4. Komentari su realni, pošteni i istiniti. Iznesene su činjenice. Niko ovdje ne osporava ni činjenicu Draganovog učešća u ratu. To je neosporno. Međutim, on je ovdje itekako sporan kao osoba marioneta i izdajnik (uopšte nije prejaka riječ) intersa RVI. Tačno je da je sa štakama u rukama upadao u SO Prnjavor i dizao bunu zbog nepodnošljivog i ponižavajućeg statusa boraca a pogotovo invalida. Sve dok se nije dočepao, kako je i ovdje tačno navedeno, dodatnih primanja, dnevnica, automobila i drugih privilegija. Od tada je drugi mandat predsjednika RVI RS i ništa se nije promjenilo na bolje. A Dragan ni da pisne, da barem zatraži povećanje ovih mizernih invalidnina. Pošto se udomio ni B nije ostalo od onog vatrenog borca za status RVI. To su gole činjenice.

 5. “Vrline jednog čoveka mi primamo i cenimo potpuno samo ako nam se ukazuju u obliku koji odgovara našim shvatanjima i okolnostima”, ostala je zapisano jedno od “ubitačnih” misli Ive Andrića, našeg Nobelovca.
  Zbog toga ću pokušati da budem objektivan!
  Nije fer, nije korektno što je Vrhovac “razbio” Boračku organizaciju, time što je osmislio i formirao Udruženje RVI, koje ima status od posebnog društvenog interesa. Čiji je bio interes za takav postupak? Mislim, u prvom redu – aktuelne vlasti iz čisto spekulativnih razloga, a onda i dotičnog. Vrhovac je to iskoristio zbog privilegija: stan, dodatna primanja, auto i drugo.
  Ima jedan čudan postupak od prije desetak godina, negdje iz 2012/13.godine. On u Udruženje zapošljava osobu iz Banje Luke, kao pripravnika VSS, koja ima završeni neki “lijevi” fakultet u mjestu blizu Novog Sada! Šta je tu čudno?! Čudno je to da Udruženje, kao poslodavac, u toku tog zapošljavanja nema ni jednog jedinog uposlenog radnika, tako da je ispalo – pripravnik je bio pod nadzorom samog sebe!!! Još je čudnije da je Zavod za zapošljavanje prihvatio jednogodišnje finansiranje iako Biro za zapošljavanje Prnjavor nije dao “zeleno svijetlo”, bio je protiv!? Svi ovi podaci mogu se lako provjeriti, i oni govore o moralnom integritetu dotičnog, ali i vlasti koja nije poštovala svoje zakone i propise. Tu se, sada, otvara mnoštvo pitanja i potpitanja, na koje odgovor može da da samo Vrhovac!

  Desetak godina prije toga, na početku, i u toku rata, može se reći sledeće:
  Kao učesniku rata, kao borcu i saradniku, Vrhovcu se ne može “odbiti pero”. Srčan i neustrašiv ulivao je poštovanje saboraca, bio na najopasnijim mjestima borbe. Mislim da je bio zamjenik komadanta bataljona te je mogao da izbjegava suviše opasne situacije. On to nije radio, naprotiv. U jednom okršaju teško je ranjem i jedva je izvukao živu glavu. Ostao je doživotni ratni vojni invalid.
  Pa ti sada budi pametan!?

 6. U čak svoja dva mandata vrhovac jedino što je uspio je da razjedini i poslvađa ratne vojne invalide. A sve samo za svoj interest i svoju korist. Baš njega briga za njihove mizerne invalidnine.

 7. Ovaj Vrhovac otkako je doošao na čelo RVI isključivo i samo gleda svoj lični interes. Kad je on digao glas i založio se poboljšanje statusa populacije koju zastupa. Nedavno kaže nakon sastanka da nije stigao da razgovara sa ministrom o povećanju invaldnina. Pa to je i njegova jedina zadaća i da se udvara vlašću. A sjećamo se kakav je bio borac na jeziku i u razbijanju boračke organizacije. Kakve je sve skečeve pravio u SO Prnjavor. Čim je razbio boračku i sjeo u fotelju, odmah je zaboravio invalide. Vlast može biti mirna dok je on tu gdje jeste a invalidi nek se stide i pate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*