Rođendan potočanskih šahista: Danojević ponovo najbolji

U znak sjećanja na 13. maj 1977 godine, kada je Klub imao prvi zvanični nastup, rukovodstvo Šahovskog kluba POŠK organizovalo je proteklog vikenda tradicionalni turnir, na kome je ovaj put nastupalo 8 igrača.

Prvo mjesto, kao i nekoliko prethodnih godina osvojio je Živko Danojević, koji je osvojio 7 poena iz sedam partija. Kao jedan od najboljih potočanskih šahista, Danojević samo za ovu priliku na ugodno majsko druženje, dolazi iz inostranstva gdje živi i radi. Drugo mjesto osvojio je veteran Smail Bešlagić iz Prnjavora, a treće velika šahovska nada,Simo Đurić.

Drugovanje u prekrasnom ambijentu Lovačke kuće u Potočanima iskorišćeno je i za prisjećanje na maj 1977. godine, kada je POŠK nastupao na Kup takmičenju za pehar maršala Tita, na Bardači kod Srpca.

POŠK je stekao značajnu afirmaciju na širem prostoru,pogotovo zbog uspješne organizacije turnira povodom proslave Dana svetog Save,krajem januara,kao i ženskog,Osmomartovskog turnira.

Prema riječima predsjednika Kluba, Miroslava Popadića, to su nezaboravna vremena,na koja su svi u Potočanima i susjednim selima, ponosni.

Na snimcima su učesnici prošlogodišnjeg turnira i Miroslav Popadić, koji je već nekoliko decenija na čelu ovog kolektiva.

– Godine čine svoje pa nastojim da pronađem nove snage, koje će predvoditi Klub kakvih je malo na Balkanu. Računamo na mlade snage kao što su Dragan Đumić i Nemanja Stanić, mladići koji su vrijedni i puni elana da nastave ono što smo njegovali u protekle 42 godine, rekao je za naš portal Miroslav Popadić.

(prnjavorlive.info – BR)

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*