Ribarstvo Marjanović iz Dervente uskoro otvara pogon za preradu ribe – U planu i kupovina ribnjaka u Prnjavoru

Kompanija Ribarstvo Marjanović iz Dervente, čiji je glavni proizvod Bilećki šaran postao prepoznatljiv brend, do kraja ove godine pustiće u rad objekat za preradu ribe i time pospješiti širenje tržišta i plasman njihovih proizvoda u bh. markete u 2022.

Osim puštanja u rad objekta za preradu ribe, kompanija je u 2021. godini započela i projekat renoviranja objekta mrijestilišta, a uspješno su realizovali i investiciju nabavke mašina za čišćenje, sječenje i pakovanje ribe.

Prema riječima Staniše Marjanovića direktora, u toku je automatizacija ribnjaka instaliranjem areatora i automatskih hranilica.

– Zahvaljujući automatizaciji ribnjaka podstičemo bolju produktivnost i porast proizvodnje. Puštanjem u rad objekta za preradu ribe do kraja ove godine, proširit ćemo tržište i plasman naših proizvoda kao što su: dimljeni Bilećki šaran, marinirani Bilećki šaran, dimljeni file i druge proizvode u većinu marketa u BiH u 2022. godini – istakao je Marjanović.

Ribarstvo Marjanović osnovano je 2013. godine i od samog početka bavi se proizvodnjom i plasmanom ribe na domaće tržište. Ali, zbog malih proizvodnih kapaciteta započinju i sa uvozom ribe iz Republike Srbije,Hrvatske i Makedonije.

Kako navodi direktor Marjanović, zbog pandemije COVID-19 u velikoj mjeri je bila pogođena njihova proizvodnja i u potpunosti obustavljena prodaja.

– I pored teških okolnosti u plasmanu ribe u prvoj polovini 2020. godine, uspješno smo instalirali 44 nova kaveza za uzgoj ribe. Zahvaljujući tome, povećali smo kapacitet ribnjaka do 300 tona godišnje proizvodnje, a samim tim bilježimo i rast prihoda u istoj godini – kaže Marjanović.

Istim uspješnim poslovnim tempom nastavili su i u 2021. godini.

– Naš promet u prvih deset mjeseci 2021. veći je za 11,32% u odnosu za isti period 2020. godine. Ovakav trend rasta očekujemo i do kraja ove godine, pošto najveći promet tokom godine ostvarujemo upravo u novembru i decembru – tvrdi Marjanović.

U narednom periodu Ribarstvo Marjanović također ima ambiciozne poslovne planove.

– Planiramo kupovinu ribnjaka u Prnjavoru, koji je u stečaju, te da pokrenemo dio proizvodnje. Na taj način bi nadomjestili dio ribe koji trenutno uvozimo, zbog nedovoljnih kapaciteta naše proizvodnje – rekao je Marjanović.

ekapija

7 Comments

 1. Ako “Marjanović” pripada SDS PDP Savezu onda se slažem a ako ne pripada onda se ne slažem,onda nije u redu!?

 2. Nek se samo radi…i nek ulaze ko moze.Netreba samo kritikovati kao neki….ima i za pozitivne kritike.Uostalom kad se vec bavi tim poslom….onda sve moguce proizvode od ribe staviti u proizvodnju i pakovanje…jos bi dodala sardine sa ljutom paprikom,tunkevinju i laks o susrnu ribu…itd

  • Ne znam kome pripada “Marjanović” ? Bolje ništa ne raditi nego da radi neko iz SNSD !

   • Na vašu sreću a na našu nesreću ima mnogo naših buzdovana koji vam vjeruju………Mediji,mediji,lažni mediji, a jelde ne odgovaraju vam da ih vodite sebi kući..ma da..znam ja–

 3. Sretan pocetak!Da sve ribnjake maksimalno popunite i krenete punom parom bez odlaganja bilo cega.A ne samo dio kapaciteta da uposlite.Isto tako bilo bi isplativo kada bi sardine konzervirali razne.Sa povrcem u ulju ili sa limunom itd.Bio bi pun pogodak i ono sto se trazi.Nabaviti masinu za konzerviranje i maksimalizovati proizvodnju.Hvala

 4. Vidi sad odjednom ima jos zainteresovanih za ribnjak. Da li je mozda u opticaju mogucnost da je Ribnjak morao propasti, da ga ovi koji su htjeli kupiti nisu mogli kupiti da bi ga sad kupili ovi … Koji su to spekulanti i spletkarosi tamo neki koji mogu uticati na sve to.
  Ali Prnjavor ima postenog nacelnika koji nece dopustiti da se drzavna imovina tek tako raskrcmi.
  Ali to bas interesantna izjava oni kupuju ribnjak, kao da je raspisana licitacija pa ko da vise.
  Sta ako dodje strani imvestitor i to kupi sve posto je odmah uz industrijsku zonu

  • Ako dođe strani “investitor” posebno ako to bude neki Arapin koji se obogatio na nafti a veća im sirotinja nego bilo gdje u svijetu , Srbin će mu to rado prodati i pride mu i gusu polizati jer , iz opšteg neznanja i neobrazovanosti on ne vidi dalje od svog tora!Srpska posla …kao što jednom reče jedan srpski seljak dobro je to prodati Arapima jer će oni da zaposle Srbe ahahahahahahaha

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*