Republičko prvenstvo u golbalu za slijepe i slabovide osobe

Slijepe i slabovide osobe okupile su se danas u Prnjavoru na 13. Republičkom prvenstvu u golbalu „ Prnjavor 2022“.

Udruženja iz Dervente, Banjaluke i Prnjavora uzela su učešće na ovom takmičenju i na taj način dokazali da i slabovide osobe mogu aktivno učestvovati u sportskom životu.

Predsjednik opštinske organizacije slijepih iz Prnjavora Goran Vasić kaže da se ovim sportom ne bavi mnogo ekipa, kao i da je neophodno na narednoj Republičkoj skupštini članova ove i sličnih organizacija, animirati i ostale članove da se aktivno uključe.

“To je autentičan sport za slijepa lica, a mi se trudimo da održimo tradiciju ovog sporta. Prnjavor je bio domaćin dva ili tri puta, a cilj nam je da se kroz ovo takmičenje slijepa lica bave sportom i budu fizički aktivna”, rekao je predsjednik Organizacije slijepih iz Prnjavora Goran Vasić.

Prnjavorska organizacija slijepih i slabovidih osoba jedna je od najaktivnijih na teritoriji Republike Srpske, a danas su po treći put bili domaćini golbal prvenstva, istakli su iz rukovodstva Republičke komisije slijepih i slabovidih osoba.

Otvaranju turnira pored organizatora, prisustvovali su i predstavnici opštine Prnjavor. Kažu da ova lokalna zajednica aktivno pomaže rad Organizacije slijepih i slabovidih osoba.

Pored domaćina, Opštinske organizacije slijepih Prnjavor, organizator prvenstva je i Savez slijepih Republike Srpske. Cilj ove i sličnih manifestacija jeste razmjena iskustava, razvoj motorike ali i aktivno učešće slijepih i slabovidih osoba u procesu socijalizacije.

TV K3

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*