Regionalno takmičenje školskih horova

У суботу, 13. априла 2019. године у нашој школи је одржано регионално такмичење хорова приједорске регије.

Од пријављених шест екипа хорова, такмичењу је приступило пет: ОШ ,, Васо Чубриловић“ Градишка, ОШ ,, Младен Стојановић“ Лакташи, ОШ ,, Јован Јовановић Змај“ Србац, ОШ ,,Петар Кочић“ Шибовска и ОШ ,, Никола Тесла“ Прњавор. Учествовало је око 200 такмичара.

Пошто регионална такмичења спадају у надлежност локалне заједнице, покровитељ и овог је био начелник општине Дарко Томаш, који је својим присуством увеличао  такмичење и учествовао у додјели признања и награда. Такође, присутна  је била и  Дајана Глувић, представник Републичког педагошког завода, задужена за такмичење хорова, те већи број стручних наставника који су припремали екипе као и родитељи ученика који су се такмичили.

Школски хол, гдје је одржано такмичење, одјекивао је дјечијом пјесмом и присутни су уживали у топлој атмосфери испуњеној тим умилним звуцима. Екипе су биле изврсно припремљене, квалитетне и изједначене, тако да је трочлани жири из Средње музичке школе ,,Константин Бабић“ имао веома тежак задатак. За најбоље школске хорове изабрани су:

  1. ОШ ,,Младен Стојановић“ Лакташи
  2. ОШ ,,Никола Тесла“ Прњавор
  3. ОШ ,,Петар Кочић“ Шибовска

Честитамо свим екипама и њиховим наставницима, а екипама које су се пласирале на републичко такмичење, које ће бити одржано 14. маја 2019. године у Банском двору у Бањој Луци, желимо много успјеха.

 

1 Comment

  1. Kako to da su regionalna takmičenja u nadležnosti lokalne zajednice kada plaćaju dio troškova samo za opštinska takmičenja, npr. dnevnica profesora 20 KM.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*