Red replika red batina

Prnjavorska policija ponovo morala da interveniše u lokalnom parlamentu. Odbornik Šikanić napao Lidiju Kalenjuk Milijaš i Damira Savića.

Policija u Prnjavoru uveliko radi na saslušanju ovdašnjih odbornika i funkcionera, aktera i svedoka najnovijeg incidenta na poslednjem skupštinskom zasedanju gde se uz salve psovki i pretnji čulo čak i “zaklaću te”. U opštoj gužvi, bilo je tuče, bežanja, rvačkih zahvata, a Brane Žunić (PDP), umalo je ostao bez pantalona, koje su se pocepale dok je pokušavao da razdvoji zavađene!

A za verbalno i fizičko nasilje opštinski službenici Lidija Kalenjuk Milijaš i Damira Savića, kao i više udruženja optužili su dr Branka Šikanića, nezavisnog odbornika i lekara u ovdašnjem Domu zdravlja.

– Verbalno i potom fizički sam napadnuta od odbornika Šikanića bez ikakvog razloga. Srećom, spas sam našla u begu, dok ga je desetak osoba zadržavalo da me ne udari – rekla je Lidija Kalenjuk Milijaš.

Incident su osudili i dr Siniša Gatarić, načelnik opštine, Borko Lukanović, predsednik SO, i Slobodanka Vasić, ispred skupštinske komisije Odbora jednakih mogućnosti.

– Pogotovo je žalosno da je odbornik i lekar Šikinić na ženu nasrnuo kukavički s leđa, što se jasno vidi na video-snimku – upozorio je načelnik Gatarić, podsetivši da je još pre nekoliko meseci na više adresa obratio sa zahtevom da se Šikanić podvrgne lekarskom pregledu, pošto je ranije flašom nasrnuo i na predsednika SO, a ovih dana iz svoje kancelarije Doma zdravlja isterao direktorku.

Lidija Kalenjuk Milijaš umakla ljutitom odborniku
Lidija Kalenjuk Milijaš umakla ljutitom odborniku

Borko Lukanović, predsednik SO, upozorava da je „osim napadnute žene“, na istom skupštinskom zasedanju, Šikanićeva „žrtva“ bio načelnik opštinskog odeljenja.

DOKTOR BIO IZNERVIRAN

RANIJE SDS-ov a sada nezavisni odbornik dr Branko Šikanić, kaže da ga je Lidije Kalenjuk Milijaš iritirala time što, kao opštinski portparol, nije predvidela da on da izjavu za lokalnu televiziju, sa obrazloženjem da je to u ime njegovog novog odborničkog kluba učinio predsednik kluba.

– Nisam imao nameru da udarim Damira Savića, već samo da mu u njedra strpam dokument koji on nije uzeo u razmatranje – kaže Šikanić.

– Napao je i Damira Savića, načelnika opštinskog odeljenja. I taj atak, uz psovke, pretnje, rvačke zahvate i udarac nogom, dokumentovan je internim skupštinskim snimkom – kaže Lukanović, podsetivši da je i na Šikanića nedavno za skupštinskom govornicom, nasrnuo – flašom!

Tako je prnjavorska policija ponovo prešla skupštinski prag, uzela izjave, audio i video zapise, pa se sada čeka rasplet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*