Realizacija kampanje „Budi sigma! Zaustavi/prijavi vršnjačko nasilje“

Policijski službenici Policijske stanice Prnjavor, Nebojša Jotanović i Miloš Živanić danas su za učenike drugog i trećeg razreda održali predavanje o prevenciji vršnjačkog nasilja u okviru kampanje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nazivom „Budi sigma! Zaustavi/prijavi vršnjačko nasilje“. Predavanju su pored učenika, prisustvovali i direktor škole, pedagog, kao i zainteresovani predmetni profesori.

Cilj kampanje je upoznavanje učenika osnovnih i srednjih škola sa pojmom vršnjačkog nasilja, načinom ispoljavanja nasilja među djecom i mladima, posljedicama koje ostavlja na žrtve nasilja, kao i podizanje svijesti građana o značaju blagovremenog otkrivanja ovakvih vidova nasilja.

S obzirom da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske podržalo realizaciju programa „Briga o djeci – zajednička odgovornost i obaveza“, čiji je inicijator Republički pedagoški zavod Republike Srpske, te da su policijski službenici stalni članovi školskih multisektorskih timova formiranih u okviru programa, kampanja ima za cilj i unapređenje komunikacije i saradnje sa direktorima škola i prosvjetnim radnicima, roditeljima i učenicima, kako bi se poboljšalo međusobno povjerenje, blagovremeno uočili konkretni problemi, identifikovali konfliktni pojedinci, a sve sa ciljem sprečavanja eskalacije vršnjačkog nasilja.

JU Gimnazija Prnjavor se zahvaljuje policijskim službenicima Policijske stanice Prnjavor na realizovanom edukativnom predavanju i saradnji koju kontinuirano realizujemo kroz različite aktivnosti!

Gimnazija Prnjavor

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*