Quo Vadis, DNS ?

Prelijetanja na političkoj sceni nisu nešto što bilo koga može da iznenadi i ne postoji kombinacija koja nije moguća, samo ako postoji bilo kakav interes, a najočitiji primjer su dešavanja oko skupštinske većine u Prnjavoru.

Kada je u aprilu 2021. formirana nova skupštinska većina u Prnjavoru na čelu sa SDS-om postavljalo se samo jedno pitanje, a ono je glasilo, koliki će rok trajanja ona imati ? Bilo je već tada jasno da će duži rok trajanja imati pojedini suhomesnati proizvodi MI TRIVAS iz Prnjavora nego novoformirana većina i da političko pregrupisavanje u tom trenutku za cilj ima nekoliko bitnih stavki.

Jedna od njih svakako je presuda po kojoj opština Prnjavor treba da isplati 1 200 000, a u vezi sa nezakonitim raskidom ugovora od strane opštinske uprave na čijem čelu je tada bio Siniša Gatarić. Zanimljiva je činjenica da ni do dan danas nije podnesena ni jedna prijava protiv odgovornih za ovaj slučaj od strane aktuelnog načelnika Darka Tomaša, koji sem šturih saopštenja nikada nije objasnio kako je moguće da je primopredaja 2016. između njega i Siniše Gatarića izvršena bez bilo kakvih problema uz obostranu konstataciju da je sve u najboljem redu iako se već i tada znalo da će Gatarićevi potezi vrlo brzo doći na naplatu.

Da je SDS formirao u aprilu novu većinu uz blagoslov Milorada Dodika bilo je jasno svima pa i Tomašu koji nije izdržao da već i tada ne pomene da je vrlo lako moguće da je ovo dogovor njegovog stranačkog šefa sa formalno i dan danas prvim čovjekom prnjavorskog SDS-a Nemanjom Vasićem.

Potpuno je jasno da na relaciji Vasića i SNSD-a pa i Darke Tomaša postoje odbornici poput Milorada Kondića koji po potrebi mogu i sa SDS-om i SNSD-om. Jasno je da Kondić ne bi došao do odborničkog mandata bez ogromne pomoći Darke Tomaša, koji se čak nije ustručavao da kroz kapitalne investicije pomogne Kondiću asfaltirajući jednu ulicu u Ratkovcu neposredno nakon izbora i tako ispuni obećanje koje je odbornik Kondić dao građanima te ulice neposredno prije izbora, a u zamjenu za glasove, koje je na kraju i dobio, tako da je nagli zaokret i prelijetanje odbornika Radikala bez prethodnog dogovora sa Tomašom u najmanju ruku prazna priča.

Dolazimo i do glavnih aktera poslednjeg političkog “zemljotresa” u Prnjavoru, a to su odbornici DNS-a.

Nezvanično Dragan Radić, Bojan Subotić i Goran Šarčević biće dio nove skupštinske većine na čelu sa SNSD-om.

Naravno ovo ništa ne bi bilo neobično jer politička organizacija na čijem čelu je Nenad Nešić sama po sebi isključuje bilo kakve principe, ali ovo je za mnoge građane Prnjavora zaista iznenađujuća vijest, jer su se tri odbornika DNS-a u dobroj mjeri u proteklih pola godine nametnuli kao jedini i najžešći protivnik prnjavorskom SNSD-u i načelniku Tomašu.

Netrpeljivost je dostigla tačku usijanja nakon što je dr Bojan Subotić izabran za vd direktora Doma zdravlja u Prnjavoru, nakon isteka mandata dotadašnjem direktoru dr Svjetlani Malić inače odbornici SNSD-a. Zajedničko Malićki i Subotiću je svakako činjenica da im nije palo na pamet da nakon imenovanja na poziciju direktora vrate mandat i izbjegnu klasičan sukob interesa.

Takođe ne treba zaboraviti ni sukob nakon kojeg se očekivalo da Tomaš proglasi trodnevnu žalost u Prnjavoru, a tiče se smjene direktora vrtića Naša radost Slobodanke Vasić i imenovanja Đorđa Kovačevića kadra DNS-a na tu poziciju.

Postavlja se opravdano pitanje da li dogovor DNS-a i SNSD-a znači da Tomaš i SNSD pristaju na trenutno stanje i da kadrovi DNS-a ostaju na navedenim pozicijama ili će DNS ipak da razriješi Kovačevića i vrati Slobodanku Vasić na mjesto direktora, ostaje da vidimo.

Na sve ovo kao šlag na tortu dolazi i izjava Nenada Nešića koji poručuje da DNS na lokalu može da sarađuje sa SNSD-om, ali na republičkom nivou to ne dolazi u obzir. Da li Nešić i njegovi predstavnici u Prnjavoru zaista smatraju da je narod do te mjere glup i nepismen da će da ćuti na njihovo kupljenje kajmaka sa SNSD-om na lokalu, a u predstojećoj kampanji isto tako mirno da ćuti dok budu sjedili u prvim redovima na skupovima opozicije i aplaudirali Jeleni Trivić?!

Pozitivnasrpska.com

9 Comments

 1. Biti politicar ne znaci biti covjek od morala, postenja i ljudskosti.
  Biti politicar znaci prilagodjavati se datom momentu bez obzira na cijenu.
  Ova ekipa je predstavnik pravih politicara i onaj ko to ne moze, ne treba ni da se bavi politikom.
  “Za ideale ginu budale”

  • Ti ove nazivas politicarima?Oni da ista znaju o politici ne bi ovo radili ne zbog toga sto trebaju biti u vecini sa SDS vec radi svoje politicke buducnosti.Sta su oni sada,opozicija na nivou Republike Srpske a u koaliciji sa SNSD u Prnjavoru?Hoce li na predstojecim izborima podrzati opozicione kandidate na dvije najvise funkcije ili ce podrzati SNSD?
   Oni su dobili glasove na lokalnim izborima podrzavajuci SDS kandidata za Nacelnika i narod koji je glasao za njih je ih prepoznao kao opoziciju.
   Smatram da ce na Opstim izborima ove godine u Prnjavoru dozivjeti debakl i da ce svoje glasacko tijelo pribliziti SDS i SNSD.

 2. Juce 49, danas 51 oboleo od korone tacno toliko koliko treba da prodje inkubacije. Krenulo je od 28, 29 12.2021.. Pametnom dosta.

 3. Tomaš je najgori jer on može sa svima od Seke Subotica pokojnog pa nadalje.
  Nema principa kod njega .

  • U cemu je problem moci sa sekom Subotice nepoznati Srbo. Mislim da ti licno ni kisobran ne bi mogao da nosis seki. On je pomogao vise ljudi nego ti sto si kafa sa drugima popio. E moj mali nepoznati Srbo ne ponizavaj ljude o kojima malo znas. SRBO,, sjedi disi jer ni za disi nisi ”!!

   • Nisi shvatio poentu a komentarišeš, ja sam mislio da je Seka mijenjao većine kako mu je odgovaralo u tom momentu i svi su na to pristajali i SNSD i SDS ,
    a to koga je on pomagao to nema veze sa politikom a još manje sa Prnjavorom jer je na kraju otisao u drugu opštinu da živi bez obzira na “dobrotu”njegovu.

   • Uh…evo ovog sveznalice “ovo malo grada”! Hoćeš li ti više prestati da kenj.. po ovim komentarima?!

 4. Ne mogu da vjerujem da ce Subotic i Radic prijeci u vecinu nakon svih onih uvreda od strane Tomasa.Da li se moze prijeci preko toga radi funkcije,para i moci?
  Ako prijedju vjerovatno ce se utopiti u SNSD i tako sami sebi zakucati poslednje eksere na politicki kovceg.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*