Putevi loši, a prelazak preko mosta čisti rizik

Meštani sela Prisoje i Gornji Vijačani kod Prnjavora ističu da je bez terenca skoro nemoguće da dođu do svojih kuća, a prelazak preko mosta predstavlja svakodnevnu opasnost za život stanovnika ovog mesta

Redakciji “Euroblica” javili su se stanovnici ovog sela koji se nalazi na tromeđi između Prnjavora, Čelinca i Teslica i tvrde da su im putevi u užasnom stanju, te da niko nikada nije uložio ni marku da renovira put.

Posebno ističu da je put od Prisoja do Gornjih Vijačana u katastrofalnom stanju.

S druge strane, načelnik Prnjavora Darko Tomaš tvrdi da to nije istina i da su ozbiljan novac uložili u sanaciju ovog puta.

– Na putu od Prisoja do Gornjih Vijačana nema dva metra puta bez ogromne rupe. Menjale su se vlasti, neki su nešto i obećavali, ali niko od rata ovaj put nije renovirao niti ulagao pare u njega – kaže jedan od meštana.

On dodaje da je put propao od starosti, ali i od kamiona i traktora koji tu izvlače šumu i dodatno ga uništavaju.

– Ako neko ima malo novije auto, ne isplati mu se ide kroz naše selo, jer će ga uništiti samo ako jednom dođe. Prosto je nemoguće izbeći te rupe pored toga, kada je fino vreme i prođu kamioni ili traktori diže se tolika prašina da mi u kućama ne možemo disati ističe ovaj meštanin.

Prema njegovim rečima posebnu priču predstavlja most u ovom malom selu.

Bojimo se da će se desiti tragedija.

Taj most je u skorz lošem stanju,u takvom je stanju da mu je i ograda otpala. Mi smo se skupili i stavili neki lanac i da na taj način bar malo zaštitimo pešake. Deca moraju prelaziti preko tog mosta pa se bojimo da neko ne padne ističe naš sagovornik.

Kaže da su za pomoč obraćali i prošloj i sadašnjoj vlasti, ali da sve što su dobili bilo samo poneko obećanje.

Svi pričaju kako je problem odlazak mladih, kako su problem napuštena sela ali niko ni da pogleda stvarnu sliku. Kako neko danas da živi u našem selu, kad ne postoje osnovni uslovl za život. Logično je da su mladi, ali i svi drugi otišli sa sela poručuju naši sagovornici.

Foto: SRNA

Međutim, načelnik Prnjavora Darko Tomaš kaže da nisu tačne njihove tvrdnje i da opština vodi računa o ovom putu.

– Tačno je da put na tom delu podložan oštećenjima koja su izazvana oborinskim vodama, ali opština Prnjavor u skladu sa odlukom o razvrstavanju lokalnih puteva i ulica radi na njiovom održavanju. Do sada je u održavanje i rekonstrukciju pomenutog puta u poslenje tri godine uloženo ukupno 154,230 maraka – pojašnjava Tomaš za “Euroblic”.

Dodaje i da je most bio oštećen, ali i da je to sanirano.

– U prethodnom periodu oštećenja koja su nastala na mostu Ćuće i mostu preko reke Ukrine u Gornjim Vijačanima sanirali su počinioci šteta – istakao je Tomaš.

IZBORI

Pojedini meštara Prisoja na očekuju da će put uskoro biti saniran, jar kako tvrde, to im je poručio načelnik Darko Tomaš.

– Rekao nam je da taj put neće biti saniran zato što on nije u ovom mestu nije pobedio na izborima – kaže jedan od meštana.

Načelnik Tomaš kaže da to nije istina.

– Ulagali smo već novac u sanaciju, a osim toga, ja sam u dva poslednja izborna ciklusa ostvario ubedljivu pobedu u Gornjim Vijačantma – poručio je Tomaš.

EuroBlic – G. Obradović

29 Comments

 1. Ja posijem a vi ukradete ili ucenjujete za male pare.Nemože se živjeti od lopova.

 2. SDS i PDP su davno mogli napraviti most kad su tako “prosperitetni” i ” napredni” hahahaha , jbt pa Mektić da nije polumusliman kao i sav SDS i PDP je mpogao da napravi 1000 mostova ali nije htio !!! Nabijem vas sve iz SDSa i PDPa kad vam sve srpsko smeta! Najveći lažovi su u SDSu i u PDPu na čelu sa muslimanom Šarovom Mirkom!
  Youtube- upisati – Mirko Šarović: Hrvatska i Srbija ne trebaju da se igraju s nama!

  N1
  241
  Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke i poslanik u Parlamentu Bosne i Hercegovine, rekao je danas za N1 da se ”Hrvatska i Srbija ne trebaju igrati s nama” govoreći o odvojenim posjetama bh. lidera hrvatskoj prijestonici.
  Znam da će se svi antisrpski postupci izdajica SDSa i PDPa očajnički braniti što od esdeesovaca što od prdpovaca što od muslimana i svih srpskih neprijatelja sve vas nabijem na veliki K. !

 3. Ovde se spominju dva sela , Prisoji i Vijacani. Koliko imate domacinstava, koja se sluze svakodnevno tim mostom ili pomenutim putem. Jel se ne mozete organizovati? Recimo sa svako domacinstvo da 50km dalo bi se dosta toga uraditi. Msm ljudi vama je tu jedini inters. Organizujte se.

  • Ako ćemo sami raditi onda nam ne treba ni opštinska ni republička vlast, niti trbamo plaćati poreze i akcize za puteve

  • Kazes da se organizuju i da skupe 50km.A sta kazes to da neplacamo nikakve poreze i doprinose posto ovi nista ne rade samo trose nase pare i kradu.

  • Koliko puta smo se organizovali! A onda nam Šumarija uništi sve. Važno da se Prnjavor razvija! A selo? Šta će vam to?

  • On ima para kao blata.Vama je do vlasti i ni do čega drugog! Izdajnici SDS PDP!

  • Ako je taj most u federaciji nema problema biće napravljen novi uz pomoć SDSa i PDPa , pare će se obezbijediti a ako je u RS nema od toga ništa. Mektić kao i sav SDS i PDP uz SDA će napraviti ako treba i dva nova mosta pod uslovom da je to u federaciji!

 4. Мали Перин пинокио, толико је лагао у ових осам година да му је главна брига да одњегује дводневну браду у дјелић милиметра да буде једнака и да отпутује у мјесто боравка а то је Бања Лука. То је једини начелник локалне заједнице у Европи који не живи у локалној заједници за коју је задужен. Резултат таково рада је да становници прелијепи села Просјека и Отпочиваљке носе воду испод кућа са потока. Срамота.

  • Opet će on muziku pod šator i koje prasence.Narod će zaboraviti rupe po putu, krivne bandere i vodu nositi u kantama. I još kad on zapjeva nemože nam niko ništa. I recite mu poslije da je slagao, kad stvarno nemože im niko nista.

 5. Kakva lazovska njuska na slici.Doktor za ekonomiju magistrirao lapo lapo.Tvoji poverenici po selima su krali pare sve sto su radili pisali su najmanje duplo i stavljali pare u dzep.Nema specifikacije gde su potrosene pare nego put 60.000km a kolko puta i sta to bog zna.Odgovaraces za svaki cent za to se bori narod.Sloboda narodu od lopova.

 6. ЗОВИТЕ ШЕФА КЛУБА МИКИЋ фасада ДРАЖАНА И СИМИЧ кравата ЖЕЛКО ДА ВАМ САНИРА ЧОВЕК ЈЕ ДОБИЛИ ПОДРШКУ ДА БУДУ ВАШГ ЛАС ДА ВАС ЗАСТУПАЈУ , А ОНИ СЕ БАХАТЕ ПО ” КОРОНА ПАРТИ ЉУБИЋ ” И ПОШТУЈУ ПРЕПОРУКЕ ПЕРИНИГ……СКУПИМО СЕ МЕРХАБА

 7. Koliko laži može da izrekne taj mali pinokio! Ali ovaj put glasovi idu po zasluzi, triput nas ne možeš prevariti, idu izbori, tik tak …

 8. Dobro je da imaju ovakve ojave da narod vidi sta se radi i kako se laze i krade.Da neispadne da ja samo tupim kurac opominjuci na lazi i lopovluke od strane ove vlasti i nacelnika,ne samo ove vlasti vec i predhodne i ovih svih poslijeratnih godina

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*