PUT NAS DOVEO: Život Stake Savić iz Potočana kod Pnjavora

Iako je izgledalo da je ovo put koji ne vodi nigdje, dobri, humani čovjek Đurađ Stojčić uvjerio nas je u suprotno. Niz malu padinu sigurnim koracima uputio se ka maloj, trošnoj kućici. Zub vremena učinio je svoje. Zidovi su popucali, prozori stari, oronuli. Ovaj skroman dom i njenog jedinog stanovnika, baku Staku Savić, Đuro poznaje već punih 12 godina. Upravo od tada, koliko može i koliko je u mogućnosti Crveni krst Prnjavor na čijem je čelu upravo Đuro, a na osnovu programa Dnevna briga za stare, brine o ovoj starici.

Stakina kuća i okućnica su, blago rečeno, više nego skromni i trošni. Samo pet dana poslije smrti supruga Nedeljka, ostala je šlogirana u desnu nogu i ruku. Pamti da je imala skroman, ali lijep život.

Iako živi sama i bez igdje ikoga, u Stakinom dvorištu ima i nekoliko mačaka, tek toliko da ne bude u potpunosti sama. Zima je.. Pred bakom su dugi, zimski dani.. Odlučiće sama, da li će ostati u svom malom domu ili će pak biti primorana da na nekoliko mjeseci napusti svoj dosadašnji mir.

TV K3

2 Comments

  1. Interesantno koliko su balkanski novinari neprofesionalni. Kao da im ni jedno drugo pitanje ne moze pasti na pemet nego ono trivijalno, izlizano i uvijek u svakoj situaciji postavljano “sta vam znaci”. Kako vec neko rece, ispada da je ova baka rjecitija od novinarke.

  2. Ova zena iako stara djeluje po prici intiligentnije od novinarke koja joj postavlja glupa pitanja…Dobro ju baba nije izruzila jos…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*