PUT NAS DOVEO: Samohrani otac Milorad Popović “Nekada ne jedem, kako bi moj sin imao”

Svom dječaku je roditelj, prijatelj, kuvarica, spremačica. Nigdje nije zaposlen već ono što zaradi na dnevnicu uz nešto novca koji dobija od socijalnog rada jedini je izvor primanja. Milorad je izbjegao iz Drvara, put ga je doveo u Prnjavor, gdje po dolasku biva prisiljen živjeti na rubu egzistencije.

U kući koja je prokišnjavala i sa dotrajalom stolarijom, on i sin krpili su dan za danom. Kada je prvi put u javnosti objavljena priča o Miloradu Popoviću, samohranom ocu i sinu poginulog borca, malo ko je ostao ravnodušan, a tek nekoliko mjeseci nakon toga Milorad i njegov sinčić osjetili su dobročinstvo ljudi.

Iako Darijo ima tek osam godina, i sa toliko godina je već odrastao. Svjestan je svih obaveza i rado obavlja školske zadatke, spremanje u školu, pranje i čišćenje.

TV K3

3 Comments

  1. Neznam samo zbog se stalno pominje ta cinjenica da je on sin poginulog borca VRS. Meni je jako zao da je njegov otac poginuo u ratu ali to nije izgovor za njegovo lose financijsko stanje i mizeriju u kojoj se nasao. Po njegovoj starosnoj dobi on je vec bio gotovo odrastao covek nije ostao kao siroce u pelenama. Gdje je djecakova majka? Nije umrla pa da nevodi brigu vise o svom detetu … Mislim treba narodu pomoci ali on nije egzistencijalno ugrozen . Vidimo ima kablovsku koja kosta svaki mesec, sam rece 2 kupatila, zvucnici od pola metra …struju ima, vodu ima … izvoli zemljace na posao … ozeni se pa ce ti biti lakse … nego najlakse se pozivati na pokojnog tatu … a naroda sirom opstine ima koji je 100 x ugrozeniji i nemocniji od njega a bio u ratu i on tata ….

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*