Provaljeno u filijalnu kapelicu Sv. Vida u Drenovi

Župnik Lukenda obavijestio je policiju o provali, te je napravljen službeni uviđaj u cilju bržeg pronalaska počinitelja ovog vandalskog čina.

Nepoznati počinitelj, ili više njih, provalio je u kapelu Sv. Vida u Drenovi – filijalu prnjavorske župe Sv. Ante Padovanskog, u Banjolučkoj biskupiji.

Mons. Vlado Lukenda, prnjavorski župnik, počinjeno razbojništvo uočio je 25. jula u popodnevnim satima kad je došao slaviti euharistijsko slavlje s malobrojnim drenovačkim pukom. Iako su vrata na kapeli otvorena nasilno, inventar je ostao netaknut. Počinitelj je otvorio svetohranište ali nije zamijećeno da je otuđio hostije iz ciborija. Župnik Lukenda obavijestio je policiju o provali, te je napravljen službeni očevid u cilju bržeg pronalaska počinitelja ovog vandalskog čina, prenosi nedjelja.ba.

 

 

Ovo je samo jedna u nizu provala u sakralne objekte na području Banjolučke biskupije u proteklih nekoliko godina i pokazatelj je nepoštivanja liturgijskog prostora, kao i nedostatka osjećaja za sveto.

(kta)

6 Comments

  1. Moguce da je Dodik Papin covjek, cak sto vise da si u pravu, ako znamo da je SDS vladar u Vijacanima, te da SDS-ovi politicari obilaze Pravoslavne crkve u sirokom luku, a Dzamije posjecuju. A samo SDS-ovi puleni obijaju crkve Pravoslavne, da bi posle mogli da napadaju druge i budu sazalijevani, a u stvari su SDS-ovci najgori kriminalci kada je vlast i kradja para u pitanju.

    • Nešto ti je kratko pamčenj! Dodik donese tepih u Ferhadiju, lijepo se izu pa sluša Erdogana i još plješce kako je BiH Alijin amanet!

  2. Vrlo moguće, jer Dodig kao prvi Papin čovjek u BiH štiti svoje samostane i katolićke bogomolje. A o Pejinoj unučici da i ne govorim.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*