Projekat prevencije moždanog udara dao zapažene rezultate VIDEO

Foto: SRNA

Projekat prevencije moždanog udara u Republici Srpskoj je u proteklih pet godina dao zapažene rezultate jer je smrtnost izazvana moždanim udarom smanjena za 50 odsto, a četiri puta manje je invalida od posljedica ovog oboljenja, rekao je glavni menadžer ovog projekta Vlado Đajić.

TV K3

Đajić, koji je i direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, naveo je da je u okviru projekta do sada u cijeloj Republici Srpskoj pregledano više od 35.000 stanovnika.

“Moždani udar je teško oboljenje koje je na drugom mjestu uzroka smrtnosti, a na prvom mjestu stvaranja invalidnosti, zbog čega je prevencija izuzetno značajna”, rekao je Đajić, koji je danas u Domu zdravlja u Prnjavoru, u okviru projekta, obavio besplatne ultrazvučne preglede krvnih sudova glave i vrata za stotinjak pacijenata sa područja ove opštine.

Projekat prevencije moždanog udara realizuje se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

SRNA

Da li smatrate da se sjednice SO Prnjavor trebaju prenositi uživo preko interneta?

  • Da (84%, 1,732 glasova)
  • Ne (16%, 335 glasova)

Ukupno glasova: 2,067

Loading ... Loading ...

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*