Projekat “Mladi kao snaga promjene u svojim zajednicama”

IN fondacija, fondacija za unapređenje socijalne inkluzije djece i omladine u BiH sprovodi projekat “Mladi kao snaga promjene u svojim zajednicama” uz podršku programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Projekat ima za cilj da osnaži mlade da postanu aktivni i odgovorni građani društva koji će kroz svoje djelovanje doprinjeti unapređenju svojih lokalnih zajednica te time uticati na poboljšanje statusa svih članova društva.

U okrviru projekata, kao prva veća aktivnosti organizuje se prvi trening za 30 mladih uzrasta od 15 do 24 godine iz opština Čelinac i Pnjavor.

Trening će se održati u Prnjavoru u hotelu City u period od 12. do 13. oktobra 2019.

Cilj prvog treninga je da mladi steknu nova znanja na teme ativizma, učešća mladih, identiteta, nenasilja i zdravih stilova života.

Kroz obuke koje planiramo realizovati tokom oktobra 2019. krajnji cilj je da mladi steknu znanja i vještine za pisanje projekata te da dobiju podršku za svoje inicijative u zajednicama, koristeći novostečeno znanje i vještine za aktivizam, društvenu koheziju i raznolikost u interakciji sa svojim vršnjacima i drugim članovima zajednica u kojima žive. Projekat je počeo u septembru 2019. godine i trajaće do marta 2020. godine.

Pozivamo vas da dođete na trening i zabilježite ovaj događaj, te da nas pratite tokom realizovanja projeta u vašoj zajednici

Za više informacija o radu IN fondacije kao i o projektu možete kontaktirati koordinatoricu projekta, Bojanu Delibašić Bjelić na telefon 065 698 235 ili na b.delibasic.bjelic@infondacija.org

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*