Problem sa posipnim materijalom u Gornjim i Donjim Vijačanima

Mještani Gornjih Vijačana kod Prnjavora već mjesec dana muku muče sa posipnim materijalom koji još nije raspoređen po makadamskom putu koji povezuje dvije mjesne zajednice – Gornje i Donje Vijačane.

Mještanin Donjih Vijačana Velibor Remić ispričao je pred našim kamerama da je ovaj dio puta često oštećen u jesenjim i zimskim danima i da taj problem uvijek riješi na kratko posipni materijal koji opština obezbjeđuje.

Navodi i da je posljednji put posipni materijal izvezen na ovu dionicu puta sredinom decembra prošle godine, ali da još čekaju građevinske mašine da ga saniraju.

Podsjeća kako im nasipni materijal predstavljaju problem u saobraćaju i dodatnu glavobolju pored, ionako, oštećenog puta.

”Posipni materijal je gotovo na sredini puta tako da se teško odvija saobraćaj. Najgore od svega je što su ove hrpe šljunka bile za vrijeme novogodišnjih i božićnih praznika kada je na ovoj dionici saobraćaj veoma povećan, jer su u tom periodu boravili i mještani koji su iz inostranstva ovdje bili na godišnjem odmoru. Ja sam pomoću društvenih mreža pokušavao da ukažem kako je ovo ozbiljan problem ali nije bilo nikakve reakcije”,kaže Remić.

Remić podsjeća i kako će se ovaj problem, dodatno usložiti sa novom školskom godinom, koja bi trebala početi od ponedjeljka. Podsjeća da se on, ali i još nekoliko mještana obraćalo Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove i investicije opštine Prnjavor ali tamo za njih, nisu imali sluha.

Kaže i kako je ovaj put važan za mještane jer ih povezuje sa drugim mjesnim zajednicama.

”Ovaj put nas povezuje sa Vijačanima Gornjim koji pripadaju teritoriji opštine Čelinac. Inače, ovim putem mnogi mještani putuju i prema Prnjavoru ili Čelincu. Ovaj lokalni put je jedan od važnijih za povezivanje dvije opštine. Put je važan i za ljude koji rade i žive na ovom prostoru i predstavlja izvor opstanka ovog kraja. Nadam se da će opština imati sluha da uskoro riješi ovaj problem oko naspinog materijala”, kaže Remić.

Stručni saradnik Odjeljenja za stambeno- komunalne poslove i investicije Dalibor Preradović kaže kako su im se građani obraćali više puta rekavši da su upoznati sa problematikom.

Navodi i da je za ovaj put i ranije obezbjeđivan posipni materijal i da sanacija kasni zbog zimskih uslova.

”U toku protekle kalendarske godine na spornu dionicu već je u dva navrata izvezen posipni materijal koji je i ugrađen. Pred kraj godine izvezan je materijal treći put, a zbog loših vremenskih uslova i remonta mašina koje obavljaju građevinska preduzeća, nismo stigli da i sadašnji materijal ugradimo. Očekujemo da se to riješi tokom sljedećih dana ukoliko dozvole vremenski uslovi”, kaže Preradović.

Dodaje i da je zbog rada nekoliko kamenoloma put često oštećen prolaskom teretnih vozila. Preradović je podsjetio i da su preduzeća koja eksploatišu kamena i šljunak, jednako dužna da učestvuju u sanaciji puteva i na teritoriji Prnjavora, ali i cijele Srpske.

TV K3

7 Comments

  1. Ima lopata u Vijacanima,Sarincima,Mravici,Drenovoj,G.Vijacanima,Kremnoj,Vrsanima…ali ima lopata i u Ilovoj pa se dole ne lopata vec razgrce sa grederom kao sto je to normalno u svakoj Opstini.A ova gore sela mogu samo sanjati o asvaltu dok cekaju pjesak.

  2. Нека Општина довезе материјал где ће га мјештани сами разгрнути , а не бетерима који све чекају на готово. Све се мој брате погосподило!

    • Ne vidim da u geadu mjestani bilo sta rade, ako smo svi obavezni placati poreze i doprinose onda imamo ista prava i po pitanju infrastrukture.

  3. Jel u vijacanima niko nema lopatu da to razgrne? Najbolje bi bilo da Tomas dodje da im to na brzaka razbaca:)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*