Prnjavorskim Romima vaučer od 500 evra

Delegacija Evropske unije i Care Internacional juče su u Sarajevu održali konferenciju povodom završetka velike romske aktivističke inicijative u sklopu projekta “Mladi Romi i Romkinje za prava i inkluziju”.

Projekat “Mladi Romi i Romkinje za prva i inkluziju” finansira Evropska unija, a implementira Care International.

Zamjenik šefa Delegacije EU Kaldun Sino uručio je simbolične sertifikate za novih šest nagrađenih inicijativa mladih Roma i Romkinja, koje će u narednom periodu biti realizovane u nekoliko gradova među kojima je i Prnjavor.

“Mladi iz Udruženja “Romani ćej” sproveli su 5 incijativa. Edukacija žena izloženih nasilju kroz druženje, poticanje mladih na aktivizam, podrška ženama žrtvama nasilja, opremanje kancelarija Udruženja, radionica o prevenciji polno prenosivih bolesti, inicijative su na kojima su članovi našeg Udruženja radili, a jedna od aktivnost sprovedena je i u Vukosavlju”, kaže Snježana Mirković predsjednik Udruženja.

Sa juče održanog samita

Mladi članovi Udruženja Romani ćej na juče održanom samitu dobili su vaučer u vrijednosti od 500 evra za sljedeću inicijativu, koju će sprovesti na području opštine Prnjavor.

“Juče su mladi imali priliku da se predstave i da kažu šta za njih znači aktivizam, šta su to uradili kroz incijative i šta planiraju ubuduće raditi. Ovo su sve bile male incijative, koje su puno doprinjele, a mladi su prošli edukacije koje su organizovane od strane Care Internacinola kako bi mogli pomoći svojim zajednicama i udruženjima”, istakla je Mirkovićeva.

Prnjavor.info / Z. Ančić  /

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*