PRNJAVORSKI „RIBNJAK“ STAO NA NOGE: Izlov ribe „krpi“ dug težak 100.000 KM

Preduzeće “Ribnjak” iz Prnjavora jedno je od rijetkih u stečaju koje je uspjelo da stane na noge i pokrene proizvodnju.

Preduzeće “Ribnjak” iz Prnjavora jedno je od rijetkih u stečaju koje je uspjelo da stane na noge i pokrene proizvodnju, a zahvaljujući domaćinskom poslovanju do kraja godine trebalo bi da izlove i prodaju oko 15 tona ribe i tako obezbijede novac za izmirenje oko 100.000 KM nagomilanog duga.

Rekao je to za stečajni upravnik prnjavorskog “Ribnjaka” Radomir Predojević, naglasivši da su se u dobro stanje ovog stečajnog dužnika nedavno uvjerili i članovi Odbora povjerilaca, koji su nakon održane sjednice u samom sjedištu društva obišli preduzeće i vidjeli da je ono funkcionalno.

– Zahvaljujući svim preduzetim mjerama, a uz podršku Vlade Srpske, sve smo očistili, izvršili poribljavanje, obezbijedili hranu za ribu i nismo imali nijedno uginuće u proteklom periodu – kazao je Predojević.

Naglasio je da riba izuzetno dobro napreduje i dodao da će izlov početi u novembru pred početak posta, a plan je da bude završen do kraja godine.

– Teško je precizno reći o kojoj količini ribe je riječ, ali procjenjujemo da će biti sigurno oko 15 tona kvalitetne ribe – kazao je Predojević, dodavši da je o cijeni po kojoj će prodavati ribu još rano govoriti.

On je rekao da nastoje da uredno servisiraju tekuće obaveze i istakao da su isplatili 35.000 maraka Poreskoj upravi RS te dodao da servisiraju i sve komunalne usluge.

Stečajni upravni prnjavorskog “Ribnjaka” kaže da im je već nekoliko puta dolazila vodna inspekcija koja je utvrdila da je voda ispravna.

Predojević je podsjetio da se u proteklom periodu nagomilao dug od oko 100.000 maraka, koji planiraju rješavati kada prodaju izlovljenu ribu.

– Najvažnije od svega je da smo uspjeli sačuvati stečajnu masu pa čak je i uvećati, što će procjenitelji sigurno i potvrditi – rekao je Predojević.

Predojević je, inače, bio prvi stečajni upravnik u ovom preduzeću, a nakon njegove smjene stečaj su vodile još dvije njegove koleginice. U žižu javnosti “Ribnjak” je dospio u julu prošle godine nakon uginuća velike količine ribe. Kako bi situacija bila iole dovedena u red na mjesto četvrtog stečajnog upravnika tada je imenovana Nataša Kosić koja je uspjela da sanira ribnjak i stvori uslove za izlov ribe.

Odlukom Višeg privrednog suda u Banjaluci Predojević je u decembru prošle godine ponovo vraćen na mjesto stečajnog upravnika.

Prnjavorski “Ribnjak” se prostire na oko 860 hektara površine podijeljene na 22 ribnjaka i 12 zimovnika, gdje se čuva izlovljena riba.

Radnici

O prnjavorskom “Ribnjaku” trenutno brine šest zaposlenih. Radomir Predojević je dodao da će u vrijeme izlova po ugovoru o djelu biti angažovano još pet, šest sezonskih radnika.

Glas Srpske

14 Comments

 1. Па нека су нам странци притекли у помоћ шта има везе . Сви ми знамо да странци у име мира само нама желе добро. Ако се случајно након побједе Опозиције на ЦИКу и изборима окоме на Власт СДС-а и ПДП-а путем разних наметања, евентуално и проглашењем да је укинута Република Српска као ентитет што је лако могуће јер као што знамо закон се више не поштује а међународно право је умрло ,ми имамо оружане снаге БиХ и народ који ће стати у одбрану Републике Српске.Поздрав мојим Бошњацима и Хрватима, заједно до смјене актуелне Власти,Заједно смо јачи ! Још једном Велико Хвала нашим грађанима који су имали у глави па су изгласали јелену као предсједницу Републике Српске. Госпођа је веома способна видјећете.

  • @ окречите прњавор
   Хахахаха, неко се поиграва са мојим ником па пише да ми напакости…
   Али и немам неких замерки јер ме баш брига ко ће побиједити на изборима, али се не слажем за онај дио о странцима који су постављени да овде утерују квази демократију, што им прије видимо леђа, биће нам свима боље.

 2. Čim Opoziciju podržavaju muslimani i strane ambasade posebno engleska i američka i svi srpski neprijatelji jasno je i svinjama da je to sve protiv srpskog naroda! Kako su vas samo ponovo prevezli žedne preko vode na Trgu Krajine , pa to i kokoške znaju da je šarena laža…..Eno vam ga i Šarović Mirko se non stop nudi muslimanima da ga prime u politiku samo malo pogledajte malo i druge medije, za vas je to ljudi, nije za mene jer je meni svejedno….. Što ste izabrali tako će vam biti , poslije je nema kajanja! Sudeći po inteligenciji cjelokupnog naroda što se tiče politike je veoma niska….

  • I svinje znaju da Dodika podrzavaju i muslimani i Hrvati.Stalno pises laz i Dodik upravo pobjedjuje jer dovoljno 10-20% naseg naroda da vjeruje u tu laz i podrze Dodika lazova.

   • i majmuni znaju da preko 97 % Muslimana i Hrvata glasaju za SDS i za PDP ali mi iz SDS PDP Saveza najbolje i najviše lažemo uz pomoć stranaca jer znamo da svaka roba ima svoga kupca. Nama će uvijek neko vjerovati i to je nama dosta. Imamo svoj medij TV BN i sve federalne medije koji su na našoj strani. Dovoljno je pogledati neki federalni medij pa će sve biti jasno.Svaki srpski neprijatelj podržava SDS i PDP. Pa kad smo uspjeli bogohulnicu Jelenu dovesti na preko 200 000 glasova a mi vjernici onda se treba zapitati koliko je sati u svakoj vremenskoj zoni na Zemlji.

    • Гласају,гласају,гласају и шта сад. И они су људи и могу да гласају за СДС и за ПДП без обзира на националност и вјероисповијест.

 3. Hvala svim osobama srpske nacionalnosti koji su glasali za Promjene tj za Opoziciju da nam svima u potpuno jedinstvenoj Republici Bosni i Hercegovini bude bolje. Niko da se od Srba ne boji ko nije činio eventualno neki zločin i sl. Hvala svim Srbima koji su bez straha zaokružili Gospodžu Jelenu Trivić i kandidate SDS-PDP. Izaći će to na još bolje ja se nadam. Hvala i za one Proteste na Trgu u Banja Luci kad ste smjeli snage da se suprotstavite režimu.
  U Bosni i Hercegovini će konačno sunce da jako zasja već početkom proljeća (svi znam da ne može odmah da se dobro živi)
  Veliki Pozdrav

  • @ sarajevo
   Такође желим свако добро свим добронамјерним људима из Федерације, који нису чинили злочине над српским народом, нека се не плаше ништа им се неће десити. Позабавите се мало да их коначно изручите правди, уведите ћирилицу у школе, маните се ратних застава и грбова и нигдје мирније земље од Босне.

   • Uvest ćemo ti ćir. ali u du. Jadan si ti.Vidi se da ne znaš niti poznavaš vrijeme u kom živiš a kamoli globalno.To je za nas vrlo dobro sve dok ima takvih tupaca.Ti misliš da vladaš u BiH a radimo sa vama da ne vladate u BiH ahahahaha, svašta pičca rađa!

 4. Svaka vrana zna ko je opljačkao Ribnjak tako da je besmisleno o tome govoriti. Ali danas narod takav kakav je više vjeruje u laž nego u istinu. Što je veća laž narod više vjeruje da je to istina. Što više slažemo narod nam više vjeruje.

 5. Taj Ribnjak je nekad bio dio slike sa razglednice „Pozdrav iz Prnjavora“
  Sta je i gdje je sad?
  Ako izostavimo pitanje kako je doslo do toga i postavimo pitanje kako dalje ?
  Zar nije ocigledno da je Ribnjak preko potreban za RS i da moze poslovati ? Ako jest sto ga nevratite u drzavno vlasnistvo i nedovedete u red ?

 6. lazite lazite ovaj slijepi narod kod ociju a i neka kada im je preci SDS nego buducnost prosperitet i ostanak nacije sve su to farse radi 6 radnika pa vidite dokle se doguralo dovoljno je proci kraj uprave u kakvom je stanju a drugo da ne govorimo uslikajte sve pa pokazite miljenicima bivse partije vodece jadni narode u glavu jadni

  • Na republičkom a i lokalnom nivou na vlasti je SNSD! Tako da nije teško zaključiti ko je kriv za propast Ribnjaka!!!

  • Mile, volim SDS taman ostao bez obje noge! Je li ti jasno? I nisam sama takva!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*